Zincul previne autismul

Suplimentele de zinc pot reduce semnificativ probabilitatea ca un copil să dezvolte autism, relevă rezultatele unei cercetări efectuate de o echipă de experţi niponi de la laboratorul de cercetare La Belle Vie din Tokyo, scrie The Telegraph. Studiul are la bază analiza probelor de păr prelevate de la aproape 2.000 de copii diagnosticaţi cu autism, de la naştere până la vârsta de 3 ani. În urma analizelor experţii japonezi au constatat la aproape 50% din cazuri un deficit grav de zinc. Prin urmare, spun ei, lipsa de zinc ar putea fi cauza probabilă a dezvoltării unor anomalii, iar printr-o dietă adecvată se pot înlătura carenţele de acest fel.

Cercetarea a dat naştere unui val de critici din partea unor oameni de ştiinţă, pe motiv că experţii niponi nu au comparat concentraţia de zinc din părul copiilor diagnosticaţi cu autism cu cel din podoaba capilară a copiilor sănătoşi.

De asemenea, o altă obiecţie adusă cercetării este cea cu privire la obiceiurile alimentare ale copiilor cu autism, care mănâncă numai o anumită gamă de produse, iar unii dintre ei au obiceiul de a mesteca obiecte necomestibile. Toate aceste aspecte ar putea afecta rezultatul studiului echipei de cercetători niponi – mai scrie The Telegraph.

Cuvinte cheie: , ,

Adaugă comentariul tău