Reţete de sezon pentru sănătatea ta – Căpşunele

Dacă cireşele nu au apărut încă pe piaţă, nici măcar ca trufandale, deşi calendaristic ar cam fi vremea lor, căpşune sunt cam la tot pasul – preţul unui kilogram este acum de aproximativ 9 lei.

Căpşunele sunt cele mai populare fructe ale primăverii, iar printre beneficiile pe care acestea le aduc sănătăţii se numără:

–         conţinutul crescut de fenoli, fitonutrienţi care sunt foarte importanţi în protecţia cardiacă

–         scad potenţialul inflamator cauzata de enzima COX

–         asigură 3 grame din necesarul zilnic de fibre

–         sunt puternic detoxifiante

Pentru a le simţi pe deplin efectele benefice, ar fi bine să consmăm căpşunele în stare naturală (crude), dar foarte bine spălate.

Nutriţioniştii le recomandă însă şi ca ingredient principal într-un sănătos shake de primăvară.

Iată de ce aveţi nevoie:

1 cană de mango curăţat şi tăiat

1 cană de căpşune

  • ¾ de cană de gheaţă zdrobită
  • ½ de cană de iaurt degresat cu gust de vanilie
  • ¼ de cană de apă rece
  • 2 linguriţe de ghimbir tocat
  • 2 linguriţe de miere

Modul de preparare este extrem de simplu – se amestecă toate ingredientele în blender până se obţine un suc concentrat.

Cuvinte cheie: , , , ,

Adaugă comentariul tău