Yoga ajută la tratarea artritei reumatoide

Yoga se arată promițătoare în tratarea  simptomelor artritei reumatoide. Femeile tinere cu această afecțiune au cunoscut ameliorarea după practicarea a 6 săptămâni de yoga. Ele au raportat îmbunătățirea  stării generale de sănătate, a vitalității și eficienței deși nu a intensității durerii. Studiul a fost prezentat în cadrul celei de-a 31 a întâlnire anuală a Societății Americane pentru Studiul Durerii.

Unele medicamente împotriva poliartritei reumatoide prezintă riscuri pentru pacientele tinere astfel încât cercetătorii caută alternative. În practicile yoga se folosesc accesorii care ajuta la întinderea și întărirea mușchilor care au rol în menținerea conformației articulațiilor.

Din cele 26 de  femei participante  cu vârste cuprinse între 21 si 35 de ani, doar 11 au practicat Iyengar yoga  .La sfârșitul perioadei de 6 săptămâni ele au fost rugate să completeze o serie de chestionare standard cu privire la starea de sănătate generală, intensitatea durerii, simptomele bolii, managementul durerii cronice. Grupul care a practicat yoga a înregistrat îmbunătățirea scorurilor la aceste chestionare.

Specialiștii sunt de acord cu aceste date , deoarece exercițiul fizic sub orice formă( chiar Yoga) aduce beneficii celor cu poliartrită iar efectele se văd după o perioadă de aproximativ 8 săptămâni, prin întinderea mușchilor. exercițiile previn mișcările inconfortabile în articulații și produc anumite căi inhibitorii ale durerii.

Yoga ar putea acționa atât prin exercițiul fizic dar și prin îndepărtarea stresului pacientului. Unora le place să alerge sau să ridice greutăți iar alții practică Yoga ca formă de exercițiu fizic.

Cuvinte cheie: , ,

Adaugă comentariul tău