Vitamina E previne efectele atacului cerebral

Folosită timp de 10 săptămâni ca supliment natural cu rol de prevenţie, vitamina E naturală sau, aşa cum mai este ea cunoscută – alpha tocotrienol, poate proteja creierul de efectele atacului cerebral.

 

Un studiu recent arată că folosirea profilactică a vitaminei E în formă naturală poate aduce beneficii majore în cazul acelor persoane care se află sub risc crescut de atac cerebral – cei care au suferit deja mici accidente vasculare sau forme uşoare de atac cerebral.

 

Potrivit cercetării, la 24 de ore de la atacul cerebral, leziunile care indicau leziunile ţesutului cerebral erau cu aproximativ 80% mai reduse la aceia care au primit suplimente cu vitamina E natural, comparativ cu pacienţii asupra cărora nu s-a intervenit în acest sens. Specialiştii explică situaţia prin aceea că în cazul pacienţilor trataţi cu vitamina E vasele de sânge situate la nivel cerebral având capacitatea de a transporta mult mai bine fluxul sangvin.

 

Despre vitamina E trebuie să mai ştiţi că protejează  grăsimile şi vitamina A aflate în organism, iar în calitate de stabilizează membranele celulelor.

 

Vitamina E naturală o găsim în  leiurile vegetale cum ar fi cel de soia sau cel de porumb.

Adaugă comentariul tău