Virusul herpesului, inamicul cancerului

Un studiu realizat la un spital din Londra pe 17 pacienţi a relevat faptul că folosirea acestui virus, împreună cu chimioterapia şi radioterapia, a dus la distrugerea totală a tumorilor pacienţilor, notează BBC.

Virusul modificat genetic pătrunde în celulele canceroase şi le distruge din interior, stimulând, totodată, sistemul imunitar al pacientului.

Medicul Kevin Harrington de la Institute of Cancer Research din Londra, coordonatorul studiului, consideră că tratamentele actuale sunt eficiente dacă maladia este descoperită într-un stadiu timpuriu, însă mulţi dintre pacienţi nu sunt diagnosticaţi decât atunci când boala se află deja într-un stadiu avansat.

Dintre cei 17 pacienţi injectaţi cu acest virus, care au beneficiat şi de tratamentul standard, la Royal Marsden Hospital din Londra, 93% nu au mai prezentat celule canceroase după extirparea pe cale chirurgicală a tumorilor.

După mai bine de doi ani de la această procedură, 82% dintre pacienţi erau încă în viaţă, iar cancerul a reapărut în cazul a doar doi dintre pacienţi, potrivit acestui studiu, publicat în revista medicală Clinical Cancer Research.

Cancerul cerebral şi cancerul gâtului afectează aproximativ 8.000 de oameni în fiecare an în Marea Britanie.

Cuvinte cheie: ,

Adaugă comentariul tău