Violența în familie este cauza principală a depresiei postnatale

Un procent de 40% din femeile care suferă de depresie postnatală sunt abuzate fizic sau emoţional de partenerii, potrivit unor cercetători din Australia.

Hannah Woolhouse de la Institutul de Cercetare pentru Copii Murdoch din Victoria a declarat că cei care lucrează cu „femei care suferă de depresie postnatală, ar trebui să ia în considerare posibilitatea ca violenţa din partea partenerului să contribuie la aceasta”.

În cadrul studiului efectuat asupra unui număr de 1.305 femei care se aflau la primul copil, Hannah Woolhouse şi colegii săi au stabilit că 210 dintre acestea (16%) s-au plâns de depresie în primele 12 luni după naştere. După luarea în considerare a altor motive posibile, precum vârsta şi lipsa unui loc de muncă, riscul de a suferi de depresie postnatală este de trei ori mai ridicat în cazul femeilor care suferă de abuz emoţional în comparaţie cu cele care nu suferă de niciun abuz, arată rezultatele cercetătorilor.

Hannah Woolhouse a oferit ca soluții un tratament pentru partenerul abuziv, consilierea de cuplu sau chiar adăpostirea femeilor abuzate.

Adaugă comentariul tău