Unde se duce personalul medical din spitalele transformate în cămine de bătrâni

Odată cu finalizarea trasnformării, începând cu 31 martie, a unui număr de 67 de spitale în cămine de bătrâni, Ministerul Sănătăţii anunţă şi publică lista posturilor vacante pentru redistribuirea personalului din unităţile sanitare reorganizate.

Potrivit noii legi, cadrele medicale din spitalele ce vor fi reprofilate vor avea un alt loc de munca fie în căminele de bătrâni, fie în alte unităţi din sistemul sanitar. Este vorba despre 677 de medici şi de 2.085 de asistenţi medicali.

„Tot ceea ce este necesar pentru un cămin de bătrâni va putea fi preluat acolo, iar pentru toti ceilalţi care nu vor fi preluaţi vom oferi posturi vacante în sistemul sanitar, pe aceeaşi specialitate ca a medicului respectiv. Deci, nimeni nu îşi va pierde locul de muncă. Avem nevoie de acest personal calificat. Programul poate fi accesat de o serie de autorităţi locale”, spunea în urmă cu o lună ministrul Sănătăţii Cseke Attila, încercând să-i liniştească pe toţi cei din spitalele reorganizate care se temeau că vor rămâne pe drumuri.

Prezentăm mai jos listele oficiale cu posturile vacante, aşa cum au fost puse ele la dispoziţie de Ministerul Sănătăţii.

Centralizator_la_nivel_national_al_posturilor_ocupate_din_unitatile_sanitare_eligibile_a_fi_reorganizate_in_camine_de_batrani

Centralizator_posturi_vacante_la_nivel_national_pe_categorii_de_personal

Centralizator_la_nivelul_fiecarui_judet_al_posturilor_vacante

Lista posturilor vacante suplimentare

Redistribuirea propriu-zisă a personalului a începutla 1 aprilie, se va desfăşura în mai multe etape şi va dura cel mult 60 de zile.

Alina Dan

Adaugă comentariul tău