Undă verde pentru utilizarea pe scară largă a GARDASIL pentru băieţi şi bărbaţi tineri

Cancerul anal afectează atât bărbaţii cât şi femeile.  Potrivit Societăţii Americane împotriva Cancerului, se estimează că aproximativ 2.000 de bărbaţi şi peste 3.000 de femei au fost diagnosticate cu cancer anal în anul 2010.  Nu există teste standardizate pentru depistarea cancerului anal recomandate pentru populaţie, şi de aceea mulţi oameni sunt diagnosticaţi atunci când boala este avansată. Se estimează că, anual, în Statele Unite aproximativ un milion de oameni dezvoltă veruci genitale. Unele se vindecă fără tratament; însă, chiar şi în cazul celor tratate, verucile revin în cel puţin 25% din cazuri.

Merck, cunoscută în afara Statelor Unite şi Canadei sub numele MSD, a anunţat astăzi că ACIP (Comitetul consultativ privind practicile de imunizare) din cadrul Centrelor americane pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC-uri), a votat pentru recomandarea vaccinării de rutină a băieţilor cu vârste de 11 şi 12 ani cu GARDASIL (Vaccin tetravalent papilomavirus uman, recombinant), pentru a preveni cancerul anal cauzat de papilomavirusul uman (HPV) tipurile 16 şi 18, displaziile anale şi leziunile precanceroase cauzate de HPV tipurile 6, 11, 16 şi 18, şi verucile genitale cauzate de HPV tipurile 6 şi 11. În plus, Comitetul a recomandat ca GARDASIL să fie administrat tinerilor cu vârste cuprinse între 13 şi 21 de ani care nu au mai fost vaccinaţi sau care nu au terminat seria de trei doze, şi că seriile de vaccinare pot fi începute la vârsta de 9 ani, în funcţie de recomandarea medicului. „Recomandările ACIP vor ajuta la furnizarea unui acces mai rapid la GARDASIL pentru bărbaţi,” spune Mark Feinberg, şef al sănătăţii publice şi şef în cercetare ştiinţifică la Merck Vaccines.  „Aceste noi recomandări pentru utilizarea la bărbaţi marchează un alt pas important spre a proteja mai multe persoane împotriva cancerelor asociate cu HPV şi bolilor pe care le poate preveni GARDASIL.”

GARDASIL este indicat pentru utilizare la fete şi tinere femei cu vârste cuprinse între 9 şi 26 de ani, pentru prevenirea cancerului de col uterin, vulvar, vaginal şi anal cauzat de HPV tipurile 16 şi 18; a verucilor genitale cauzate de HPV tipurile 6 şi 11; şi leziunilor precanceroase şi displazice cauzate de HPV tipurile 6, 11, 16 şi 18.  GARDASIL a fost aprobat şi pentru utilizarea la băieţi şi bărbaţi cu vârste cuprinse între 9 şi 26 de ani, pentru prevenirea cancerului anal cauzat de HPV tipurile 16 şi 18, pentru prevenirea displaziilor anale şi leziunilor precanceroase cauzate de HPV tipurile 6, 11, 16 şi 18, şi pentru prevenirea verucilor genitale cauzate de HPV tipurile 6 şi 11.

Aproximativ 75-80% din populaţie se infectează pe parcursul vieţii cu unul sau mai multe tipuri de HPV. Pentru majoritatea, infecţia trece de la sine. Însă, pentru unele persoane care se infectează cu anumite tipuri ale virusului, HPV poate cauza cancer de col uterin, vaginal şi vulvar la femei, şi cancer anal şi veruci genitale la femei şi bărbaţi.  Nu se poate prevedea care sunt persoanele pentru care infecţia trece sau nu de la sine.

CDC susţine includerea GARDASIL în programul Vaccinuri pentru Copii (VFC)

ACIP a votat şi în favoarea susţinerii includerii GARDASIL în programul VFC al CDC, atât pentru băieţi, cât şi pentru fete. Încă din 1994, programul VFC a oferit vaccinuri copiilor de până la 18 ani eligibili pentru Medicaid, neasiguraţi, subasiguraţi sauamericani nativi.  După ce ACIP face o recomandare pentru utilizarea unui vaccin dat, Comitetul votează pentru includerea vaccinului respectiv în programul VFC. Copiii eligibili pot primi vaccinurile recomandate prin VFC după încheierea contractelor CDC cu privire la achiziţionarea vaccinului. Programul finanţat federal VFC furnizează vaccinuri gratuite pentru copiii eligibili cu vârsta de până la 18 ani.  Persoanele care nu se află în aria de eligibilitate VFC, pot primi vaccinuri prin Merck Vaccine Patient Assistance Program (MVPAP), înfiinţat în 2008 pentru a adăuga vaccinuri pentru adulţi la Patient Assistance Program (PAP) al Merck.  Acest program oferă în prezent GARDASIL gratuit femeilor şi bărbaţilor cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani, care îndeplinesc criteriile programului şi care nu şi-ar putea permite vaccinul fără ajutor.

Merck are şi un program de reduceri pentru pacienţi, care sprijină accesul la GARDASIL pentru persoanele eligibile cu vârste între 19 şi 26 de ani cu asigurare privată, acoperind parţial sau deloc costul vaccinului.  Prin acest program,  persoanele eligibile cu vârste între 19 şi 26 de ani cu asigurare privată, care au cheltuieli din fonduri proprii de peste $30, pot primi de la Merck o reducere de până la maxim $130 per doză.

Cuvinte cheie: , ,

Adaugă comentariul tău