Un cuplu din două nu poate avea copii din cauza infertilității masculine

Numai un cuplu din două care merg la doctor din cauza infertilităţii masculine reuşeşte să aibă un copil. Iar dacă bărbatul are peste 35 de ani, riscul de eşec creşte, arată un studiu realizat de cercetători francezi.

Se apreciază că între 9% şi 14% din cuplurile din ţările dezvoltate au dificultăţi în conceperea unui copil. În Franţa, o pereche din şapte merge la medic din cauza infertilităţii, fie la bărbat, fie la femeie.

Grupul de cercetări în domeniul fertilităţii umane a cuprins un chestionar telefonic, efectuat în 2008 pe 1.131 persoane care urmaseră un proiect parental de cuplu între 2000 şi 2004. Din cei chestionaţi, 56% deveniseră părinţi (60%, dacă se ia în considerare şi adopţia). Perechile au avut un copil prin sarcină naturală în 16% din cazuri, în urma unui tratament medical în 8% din cazuri, şi prin AMP (asistenţă medicală pentru procreare) în 32% din cazuri.

Rata de succes a fost calculată la 48%, fiind considerată „realistă” de echipa de cercetători. Autorii studiului adaugă că rata cumulată a succesului atinge 64% la bărbaţii şi femeile de sub 35 de ani, ea scăzând la 31% la perechile mai în vârstă, se mai arată în studiu.

Adaugă comentariul tău