Turbarea, cauza decesului pentru peste 55.000 de persoane la nivel mondial. Totuși, unii sunt imuni la aceasta

Un grup izolat de persoane din Amazonia peruană pare a avea o rezistenţă naturală la rabie(turbare), boală mortală în mod normal dacă nu este tratată imediat. Descoperirea a fost făcută la analiza unor eşantioane de sânge de la şase persoane care au spus că nu s-au vaccinat niciodată împotriva turbării. Cercetătorii au descoperit anticorpi care neutralizează virusul rabiei, ceea ce arată pentru prima oară că unele persoane din comunităţi expuse regulat acestei boli pot dispune de un răspuns imunitar puternic ce ar putea fi utilizat de oamenii de ştiinţă pentru a găsi noi metode de tratament.

Prelevările de sânge s-au realizat de la 63 de persoane din două comunităţi izolate din Peru, şapte dintre ele având anticorpi de neutralizare a virusului turbării. Numai una din cele şapte fusese vaccinată.

Potrivit Organizaţiei mondiale a Sănătăţii (OMS), în lume, mor anual peste 55.000 de persoane din cauza turbării. Muşcăturile de lilieci sunt principala cauză a deceselor cauzate de virusul rabic din Statele Unite şi Canada. Turbarea transmisă de micile animale zburătoare a apărut recent ca o ameninţare la adresa sănătăţii publice în Australia, America Latină şi în Europa de Vest, precizează OMS. Perioada de incubaţie, de la infectare până la primele manifestări ale bolii, variază între o săptămână şi un an. Persoanele contaminate mor de hemoragie cerebrală, criză cardiacă sau paralizie musculară generalizată

Adaugă comentariul tău