Tu cât timp îți lași copilul la televizor? Vezi efectele pe termen lung ale acestei activități

Copiii preșcolari care se uită prea mult la televizor ar putea avea un risc crescut de a dezvolta probleme ca agresivitate și neatenție, sugerează noile cercetări. Dintr-un grup de 4.000 de copii  din Olanda, 300 dintre aceștia aveau aceste probleme încă de la vârsta de 2 ani.

Agresivitatea și neatenția preexistente se înrăutățesc pe măsură ce copilul privește la televizor mai mult de 1 oră pe zi.

Foarte mulți micuți sunt lăsați în grija televizorului sau potoliți cu ajutorul acestuia, astfel că problema a atras atenția specialiștilor. Încă din 2011, Academia americană de pediatrie a sfătuit asupra reducerii folosirii media  și chiar oprirea televizorului pentru copii mai mici de 2 ani, însă studiile arată că între 17 și 48 % dintre copii mai mici de 4 ani nu respectă aceste recomandări.

Copii ar trebui să învețe prin joc nu de la televizor. Doctorii îi sfătuiesc pe părinți să restricționeze accesul la televizor al copiilor sperând astfel că și celelalte probleme (obezitatea, sedentarismul ) își vor găsi rezolvarea alături de reducerea problemelor de comportament.

Adaugă comentariul tău