Tratamentul pentru apendicită acută necomplicată

Antibioticele sunt sigure și eficiente pentru tratamentul apendicitei acute necomplicate și ar trebui să fie considerate ca și tratament inițial pentru această afecțiune , conform rezultatelor unei meta- analize publicate în British Medical Journal. Unii critici își exprimă îngrijorarea că rata de recurență după tratamentul antibiotic este prea mare pentru ca acesta să devină tratamentul standard de aur.

Autorii au analizat rezultatele a 4 studii randomizate la care au participat 900 de adulți diagnosticați cu apendicită acută necomplicată, dintre aceștia 470 au primit tratament cu antibiotice și 430 au fost supuși intervenției chirurgicale. Pacienții tratați medicamentos au avut o rată de succes la 1 an de 63 %. Meta- analiza a evidențiat și o reducere a complicațiilor în acest caz cu 31 % și nu au existat diferențe semnificative între cele două modalități de tratament privind durata spitalizării, eficacitate sau riscul de a se produce complicații

Operația de înlăturare a apendicelui inflamat -apendicectomie  a fost principalul tratament pentru apendicita acută din 1889 și percepția generală este că fără chirurgie riscul de complicații( de ex perforație) este mare.

Unii chirurgi consideră că folosirea antibioticelor are mari dezavantaje unul dintre acestea fiind reapariția afecțiunii la 20 % dintre pacienți , în forme complicate. Până când se vor publica și alte studii mai convingătoare și pe termen lung, apendicectomia va continua să fie singura metodă folosită pentru tratarea apendicitei acute.

 

Adaugă comentariul tău