Tratamente cu sâmburi de caise împotriva cancerului

Publicam aici efectele miraculoase, dar mai puțin cunoscute ale amigdalinei, așa cum este cunoscută și Vitamina B17. Această substanță se găsește din belșug în sâmburele de caisă.

Miezul sâmburelui de caisă care rămâne după strivirea învelișului dur este folosit din timpuri străvechi pe post de medicament.

În medicina chineză, semințele amărui de cais, cu mirosul lor caracteristic, de migdală, sunt un remediu redutabil pentru bolnavii cu probleme respiratorii, precum astmul, bronșita, emfizemul sau tusea cronică. De asemenea, sâmburele de caisă este folosit pentru menținerea tinereții biologice. Se spune că cinci sâmburi administrați zilnic adaugă tot atâtea zile de sănătate și fericire la viața celui care îi consumă.

La rândul lor, cercetările din medicina alternativă modernă confirmă extraordinarele proprietăți medicinale ale sâmburilor de caisă. Aceștia constituie o sursă importantă de vitamina B17, care este un ajutor foarte mare în lupta împotriva cancerului, deoarece distruge celulele maligne și ajută, în acest mod, la prevenirea acestei boli. Produsul reprezintă un prim ajutor pentru organism împotriva bacteriilor și infectiilor, în remediul țesuturilor bolnave, în dezvoltarea unei danturi și structuri osoase solide. Acest produs ne tonifică stomacul, ficatul, inima și vederea prin suplimentarea, la nivelul organismului, a rezervei de vitamine și minerale.
Datorită conținutului de celuloză și pectină, sâmburii de caise sunt foarte des folosiți ca laxativ ușor în problemele de constipație. Cu un conținut bogat în fier, produsul este recomandat în cazurile de anemie severă, ajutând totodată la creșterea cantității de hemoglobină produsă de corpul nostru.

Sâmburii de caise – pe care îi mâncam cu mare plăcere când eram copii – sunt cea mai bogată sursă naturală de vitamina B17. În general, seminţele fructelor (mai puţin citricele) conţin această substanţă, care le conferă un gust amărui, specific. Conform studiilor doctorului Krebs, consumul zilnic a 7-10 sâmburi de caise previne apariţia cancerului.

 Boli ameliorate cu sâmburi de caise:

 Cancerul de sân – amigdalina, cunoscută și sub numele vitamina B17 (deși nu este propriu-zis o vitamină), este considerată a fi unul dintre cei mai puternici antitumorali și este una din speranțele în terapia cancerului. Această vitamină reglează activitatea gonadelor, distruge celulele canceroase și stimulează sistemul imunitar să le elimine din organism.
Se consumă câte 8-10 sâmburi de caisă în fiecare zi, pe o perioadă de 30 de zile, urmate de alte 15  zile de pauză, după care cura se poate relua.
În cazurile avansate se consumă câte 20-30 sâmburi în fiecare zi, pe o perioada de 30 de zile, urmate de alte 15  zile de pauză, după care cura se poate relua.Cancerul pulmonar – se aplică același tratament ca la cancerul mamar, amigdalina din sâmburele de caisă acționând direct asupra celulelor maligne, determinând distrugerea acestora.  Alături de sâmburii de caise, alte remedii care contribuie la remisia acestei forme de cancer sunt cireșele negre, afinele, coacazele negre și fructele de soc. Persoanele care au fumat vor face cure cu zeolit sau cu zarzavaturi verzi (pătrunjel, leurdă, mărar, leuștean), pentru a elimina metalele grele și alte toxine aduse de către fumul de țigară în organism.
Se consumă câte 8-10 sâmburi de caisă în fiecare zi, pe o perioadă de 30 de zile, urmate de alte 15  zile de pauză, după care cura se poate relua.
În cazurile avansate se consumă câte 20-30 sâmburi în fiecare zi, pe o perioada de 30 de zile, urmate de alte 15  zile de pauză, după care cura se poate relua.Cancerul de colon – un studiu de medicină experimentală, facut în Belgia, sub conducerea doctoului Deferme, în anul 2002, a arătat că un extract de caise inhibă dezvoltarea tumorilor maligne la nivelul colonului. Aceasta, în timp ce studii anterioare au arătat că pectina, o fibră alimentară solubilă, continuță de caisele proaspete, este unul din cei mai buni agenți profilactici pentru cancerul de colon. Ca atare, un bun adjuvant contra acestei forme de cancer este consumul caiselor proaspete, ca atare sau sub forma de suc (obținut prin simpla mixare), dar și a sâmburilor de caise.
Se consumă câte 8-10 sâmburi de caisă în fiecare zi, pe o perioadă de 30 de zile, urmate de alte 15  zile de pauză, după care cura se poate relua.
În cazurile avansate se consumă câte 20-30 sâmburi în fiecare zi, pe o perioada de 30 de zile, urmate de alte 15  zile de pauză, după care cura se poate relua.Tulburări de memorie – se consumă sâmburii de caisă, câte 5-8 pe zi, în cure de două săptămâni, urmate de alte două săptămâni de pauză. Aceștia conțin, între altele, lecitina și acetilcolina – două substanțe foarte valoroase pentru procesele de memorare, care au loc în creier. Cercetările mai arată că miezul caiselor mai conține și un cocktail de vitamine din complexul B și amigdalina), cocktail considerat unul dintre cei mai puternici antioxidanți cunoscuți, care împiedică sau stopeaza procesele degenerative la nivelul creierului, ce apar în Alzheimer.Litiaza biliară – în medicina populară europeană, un leac foarte des utilizat contra microlitiazei și a litiazei biliare este consumul de caise și de miez de caise. În fiecare dimineață, înainte de a mânca orice altceva, se administrează câte 8 sâmburi de caisă, apoi se așteaptă o oră. Pe parcursul zilei, se consumă și trei-patru caise proaspete, care au efect coleretic (ajută la evacuarea bilei din colecist) și dizolvă calculii biliari. Cure de două săptămâni, urmate de alte două săptămâni de pauză.Îmbătrânirea prematură – mai multe studii facute în Statele Unite ale Americii indică miezul caiselor ca fiind printre cele mai puternice alimente pentru stoparea și chiar pentru „inversarea” proceselor de îmbătrânire. În principal, sâmburii de caisă, dar și caisele proaspete, ajută la menținerea sănătății sistemului nervos, protejând în special memoria. Apoi, ele ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv și a vaselor de sânge, precum și a tonusului muscular. Se țin tratamente de până la patru săptămâni, timp în care se consumă jumătate de kilogram de caise pe zi, precum și 5-8 sâmburi. 

Precauții și contraindicații la tratamentul cu caise și sâmburi de caise
Caisele proaspete sunt foarte bine tolerate de organism și nu au niciun fel de reacții adverse. Se vor administra cu precauție, în cantități mici la început, doar în cazurile de colită de fermentație, diaree acută sau cronică, gastrită hiper-acidă, pentru a nu accentua aceste tulburări digestive.
Sâmburii de caise, în schimb, conțin mici cantități de cianură, care, în doze mari și repetate, pot provoca intoxicații mortale.

În literatura de specialitate se spune că o cantitate de 50-60 de mieji consumați pe parcursul unei singure zile pot induce coma și chiar decesul unui adult, dar în practica medicală nu au fost înregistrate accidente de acest tip. Totuși, se recomandă respectarea dozelor zilnice pentru adulti, iar copiii sub 6 ani nu vor consuma zilnic mai mult de doi sâmburi.

 

18 comentarii

 • Purgariu Mihai spune:

  Vă rog , vreau și eu o comanda de SÂMBURI DE CAISE AMARI pt tratarea cancerului ovarian . Mulțumesc anticipat .

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 4.0/5 (9 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: -3 (from 5 votes)
 • Ala spune:

  Mihai ai gasit samburi?

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 3.3/5 (3 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 2 votes)
 • Elena spune:

  http://www.izvorshop.ro/produse/detaliu/samburi-amari-de-caise-vitamina-b-17—500g/3

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 • negrea vasile spune:

  buna ziua-am PSA cam mare-total 11,90,iar liber 0,786.a fost 14,77 si total si liber,insa in citeva luni am ajuns la 11 total ,0,786.consum sucuri de legume,simburi caise amare.totul din cauza stressului.medicii mi-au zis de punctie,iar eu nu vreau sa aud asa ceva.consum simburi caise amare de 3 luni 12 zilnic-si nu am facut pauza.a inceput la un moment dat sa ma manince pielea pe picioare,mi-au aparut bubite mici…si am intrerupt.rog dati-mi un sfat.va multumesc anticipat.DOAMNE AJUTA!

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • Catalin spune:

  Se gasesc in plafar oameni buni,nu cumparati de pe siteuri.

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: +2 (from 2 votes)
 • mereuta genoveva-nocolaBuna spune:

  Buna seara!Am un baietel de 12ani diagnosticat cu NEUROFIBROMATOZA Tip1. As vrea sa stiu Daca as putea sai administrez acesti samburi de caise?Este vorba despre mai multi noduli sau tumorete benigne imprastiate peste toť.Va multumesc astept raspunsul dv.

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • gico spune:

  vand samburele de caisa 25 lei kilogramul. Sunt naturali si de calitate. Eu nu mai consum ca era sa ma intoxic cu ceanura si ce mai are, incepusem sa racesc si sa ma simt rau

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • Andra spune:

  Buna ziua,am o mica livada de caise cu sâmburi mari si amari.Va pot trimite sâmburii gratis pt.cei bolnavi,doar transportul postal/curier să-l plătiți dv.

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 3.6/5 (10 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: +1 (from 9 votes)
 • crina spune:

  pt genoveva
  dna, in primul rand va rog schimbati hrana copilului
  neaparat sa renunte la zahar, faina alba si proteina animala
  sa manance vegetarian si cat mai mult crud.Cititi despre alimentatia raw.
  sa consume super alimente ca polen crud, pulbere de orz, grau verde…
  e pacat ca este asa de mic, dar totusi, corpul lui crud va sti singur cum sa resoarba acele formatiuni, trebuie sa-i dati ceea ce are nevoie ,hrana curata, neprocesata , odihna si singur se va „autorepara” Avem niste trupuri perfecte!!! daci ce trebuie corpuli si o sa vezi cum se transforma.Bine a zis Hipocrates:”hrana nostra sa fie medicamentul nostru…”
  sanatate!!

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • Maria filimon spune:

  @Andra
  M-ar inresa si pe mine niste samburi de caise.
  Va multumesc
  Tel:0763621680

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • Maria filimon spune:

  @Andra
  M-ar interesa si pe mine niste samburi de caise.
  Va multumesc
  Tel:0763621680

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • Liana spune:

  M-Ar interesa și pe mine Andra niște sâmburi pt tatăl meu care e bolnav…Mulțumesc

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • Dana spune:

  Buna ziua as dori si eu samburi de caise daca aveti disponibili vas fi tare recunoscatoate multumesc

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • Merdariu Ioan spune:

  Mă interesează 2kg de sâmburi de caise.
  Mă puteți ajuta in procurarea lor ?

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • laurentiu spune:

  Bună dimineața,

  Încercați în magazinele naturiste. Sănătate!

  VN:F [1.9.7_1111]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VN:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • Florica lupa spune:

  Sammburii de caise se gasesc la plafar sau chiar unele farma cii comercializeaza.
  Se iau zilnic intre 8 – 10 SAMBURI TIMP DE 30 ZILE. SE FACE PAUZA 15 ZILE si se incepe alta cura de 30 zile si tot asa.

  Multa sanatate.

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • Florin spune:

  Simburi se găsesc și la Mega Image.
  Totuși, de preferat e să nu se manince mai mult de 10 pe zi.

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • adela spune:

  eu am luat azi din hipermarket la raionul de seminte /legume am dat 9 ron pe 100 grame

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: +1 (from 1 vote)

Adaugă comentariul tău