Testări gratuite ale glicemiei şi hemoglobinei, pentru sibieni

În perioada 26-28 mai, sibienii au şansa de a-şi testa gratuit atât glicemia, cât şi hemoglobina glicozilată, în cadrul unei campanii desfăşurate de Asociaţia Bolnavilor de Diabet din Sibiu, la iniţiativa MSD România şi cu sprijinul Polisano.

Timp de trei zile, pe 26, 27 și 28 mai, Asociația Bolnavilor de Diabet din Sibiu pune la dispoziția locuitorilor zece aparate de testat hemoglobina glicozilată și alte zece care măsoară glicemia, toate amplasate în fața Magazinului Dumbrava din centrul Sibiului. Orarul testărilor este următorul: joi (13.00 – 19.00), vineri (13.00 – 19.00) și sâmbătă (10.00 – 16.00). Este pentru prima oară când în Sibiu se fac gratuit teste de hemoglobină glicozilată într-un spațiul public.

Testările gratuite, desfăşurate în cadrul campaniei “Împreună pentru viață, sănătate prin cunoaștere”, se adresează tuturor locuitorilor din Sibiu: pentru populația diagnosticată cu diabet se fac testări de hemoglobină glicozilată, în timp ce pentru restul sibienilor se acordă testări gratuite de glicemie. Pentru testarea hemoglobinei glicozilate, prețul în mediul privat este de 30-50 de lei. La dispoziția pacienților se vor afla de asemenea și informații  utile despre tratarea acestei afecțiuni.

 

“În România există peste 1.300.000 de pacienți diagnosticați cu diabet zaharat, dintre care 18.000 se află numai în județul Sibiu. Dacă ne gândim însă că aceștia sunt doar pacienții diagnosticați și că numărul celor bolnavi de diabet ar putea fi mult mai mare, de abia atunci ne dăm seama cât de multă nevoie avem de un program de testare de acest gen. Astfel, îi încurajăm pe toți locuitorii județului Sibiu să efectueze testările gratuite de glicemie și hemoglobină glicozilată”, a declarat  domnul Alexandru Augustin, Vicepreşedinte în cadrul Asociației Bolnavilor de Diabet din Sibiu.

 

Diabetul zaharat este una din cele mai grave probleme de sănătate a timpurilor moderne, afectând 8,5 % din populația adultă a Europei. În fiecare an, în întreaga lume, se îmbolnăvesc de diabet zaharat șapte milioane de persoane.

Cuvinte cheie: , ,

Adaugă comentariul tău