Tendințe gastronomice în 2018

De la ciuperci miraculoase până la cafea carbonatată, aceste gusturi  îți vor stimula simțurile pentru mult timp.

În momentul în care termin o singură masă, mă gândesc deja la următoarea, deci nu e de mirare că mă gândesc la ceea ce mănânc de șase luni de acum.

Haideți să cunoaștem tendințele alimentare anticipate pentru anul 2018, stabilind scenă pentru ceea ce pare a fi un set de arome curios (și surprinzător de sănătos).

Cele 4 K : Kimchi, Kraut, Kefir, Kombucha

kimchi

Această declarație de la The Guardian nu ar trebui să fie o surpriză. Alimentele fermentate au fost populare de câțiva ani, dar acum ele umple frigidere mai repede decât oricând, deoarece cuvinte precum „sănătatea intestinului” și „microflora” intră în limbajul vernacular.

Fiind la modă, desigur, înseamnă că majoritatea acestor alimente costă o sumă astronomică de bani în magazinul alimentar, așa că vă recomand să învățați cum să le faceți singuri. Începeți cu sauerkraut sau kimchi, ambele fiind ridicol de ușor de făcut.

Mic-dejun japonez

micdejun japonez

Micul-dejun japonez este antiteza ouălelor prăjite cu cârnați. Este savuros, ușor și totuși sățios. Un ospăț ce conține tot ceea ce poftești. Un orez amestecat frumos cu roe sau uni. Ouă cu furikake. Alături un bol mic cu miso drept condiment. O salată de murături și o porție de pește prăjit  la grătar. Ce altceva ți-ai dori?

Cafea carbonatată

cafea carbonatata

Ai mai auzit de așa ceva? Conform MIC așa ceva există. Imaginează-ți ice-coffee amestecată cu apă carbogazoasă. Ne așteptăm ca fiecare cafenea să preia ușor-ușor ideea la vară. Barmanii vor combina această rețetă cu diverse alte arome. S-a format și un brand numit Sparkling Cold Brew care a ajuns la 50 de variante ale  băuturii.

Citiți articolul integral aici.

Adaugă comentariul tău