Telemedicina, o soluție alternativă la medicina clasică pentru locuitorii din zona Deltei Dunării

Ministerul Sănătății instalează un sistem de telemedicină în Delta Dunării. Proiectul va deveni funcțional luni. Cauza o reprezintă deficitul mare de medici și lipsesc mijloacele de transport, care îi privează pe cetățenii de asistența medicală.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Adrian Streinu-Cercel a declarat pentru Mediafax că este vorba de un aparat EKG, un ecograf portabil și un sistem de monitorizare a parametrilor vitali.  El a dezvăluit și strategia pe termen lung pentru Delta Dunării. Ea vizează realizarea unui sistem de dispensare de telemedicină, în care la parterul clădirii sunt făcute consultațiile, iar la etaj locuiește medicul cu familia.

Adrian Streinu-Cercel a precizat ca adulții din Delta Dunării au probleme cu hipertensiunea, dar și cu diabetul zaharat, de aceea un astfel de sistem ar permite un tratament constant și corect al pacienților. Bolile parazitare reprezintă principala problema a copiilor examinați, din cauza caracteristicilor de mediu ale zonei și a alimentației

Situația din Delta Dunării este agravata de sărăcie sau lipsa asigurărilor medicale a unei părți a populației.

Adaugă comentariul tău