Te doare capul? Botoxul poate fi de ajutor în tratarea migrenelor

Injecţiile cu Botox, larg răspândite în tratamentele cosmetice ca mijloc de îndepărtare a ridurilor, diminuează durerile de cap, susţine o echipă de cercetători americani într-un studiu publicat intr-un articol din ultimul număr al Journal of the American Medical Association. Și experţi din Germania au evocat efectul pozitiv asupra persoanelor care suferă de migrene în cazul administrării toxinei botulinice din Botox.

Cu toate acestea, experţii americani nu sunt de acord cu opinia colegilor lor germani că tratamentul cu Botox ar avea eficienţă maximă în cazul a 80% din pacienţi. Injecţiile cu Botox, susţin ei, au un efect ‘slab’ asupra persoanelor cu migrene puternice, cu episoade care se repetă de mai mult 15 ori pe lună. În opinia acestora, odată cu îndepărtarea ridurilor, o injecţie cu Botox poate duce la o ameliorare uşoară a sănătăţii, reducând uşor intensitatea durerilor de cap.

Botoxul are un efect pozitiv asupra persoanelor care suferă de migrene cronice şi dureri de cap, cu o frecvenţă de 2-3 ori lună, menţionează studiul cercetătorilor americani.

Botoxul ca mijloc de combatere a migrenelor a fost acceptat în 2010 în SUA, în ciuda divergenţelor în privinţa impactului preparatului la nivelul comunităţii ştiinţifice locale.

Cuvinte cheie: , ,

Adaugă comentariul tău