Stem Sure, prima clinică unde pot fi multiplicate celulele stem

Agenţia Daneză pentru Ştiinţă, Tehnologie şi Inovaţie din Danemarca a acordat băncii daneze de celule stem, StemCare Ltd, o bursă în valoare de 500.000DKR (Coroane Daneze) – şi respectiv 100.000 DKR, – pentru un proiect de multiplicare celulară a celulelor stem de origine ombilicală. Proiectul va fi desfăşurat de către StemCare în colaborare cu compania Bioneer Ltd, companie de servicii în domeniul cercetării, subsidiara a Universităţii Tehnice din Danemarca (DTU).

 

Colaborarea, iniţiată în ianuarie 2011, va dovedi că celulele stem ombilicale pot fi multiplicate printr-o procedură standard, de rutină, şi este prima de acest tip în Danemarca. Rezultatele proiectului sunt aşteptate în august 2012. Astfel se va deschide o foarte mare oportunitate privind tratarea a mai multor pacienţi cu celule stem multiplicate dintr o singură probă de sânge placentar sau repetarea terapiei la acelaşi pacient cu respectivele celule multiplicate.

“ Stem SURE este o companie dedicată misiunii sale şi are toate premizele de a fi prima companie din România care să ofere replicarea celulară exclusiv pentru pacienţii proprii. Mai exact, dacă nu doreşti să îţi epuizezi proba de celule stem, înainte de transplant le multiplici, foloseşti celulule stem originale şi le criogenezi pentru o viitoare întrebuinţare cu celule stem mutiplicate. În plus, toţi membrii familiei, care sunt compatibili cu proba copilului, au şansa de a putea utiliza în cantitate suficientă celulele stem stocate, respectiv multiplicate.”, spune Bogdan Ivănescu, reprezentant pentru România al Stem Sure.

 

Multiplicarea în scopuri regenerative

Tehnici validate de multiplicare a celulelor stem există deja, iar scopul proiectului desfăşurat de StemCare în colaborare cu Bioneer este stabilirea unui protocol pentru multiplicarea ex vivo a celulelor stem obţinute din probe de sânge ombilical criogenate, având scopul de a îmbunătăţii rezultatele şi de a extinde aplicabilitatea transplantului folosind sânge din cordonul ombilical. Celulele stem ce vor fi folosite în proiect au fost donate către StemCare pentru a fi folosite în cercetare.

 

Dacă rezultatele proiectului de multiplicare a celulelor stem se vor dovedi atât de pozitive cum se aşteaptă StemCare, este realistic de aşteptat ca părinţii care vor stoca celule stem ombilicale ale copiilor lor în viitor să aibă oportunitatea de a alege opţiunea de multiplicare a celulelor stem înainte de criogenare, asigurându-se astfel că copilul lor va avea un număr adecvat de celule gata de a fi folosite într-un potenţial tratament ulterior.

 

Astfel portofoliul de servicii pe care Stem SURE îl pune la dispoziţia viitorilor părinţi se completează cu încă un produs inovator şi anume replicarea celulelor stem recoltate la naştere alături de alte servicii inovatoare pe care Stem SURE le a adus în România precum stocarea standardizată în recipient bicompartimentat asimetric, existenţa unui dispozitiv de recoltare în regim de urgenţă în kit ul de recoltare sau crearea primei asigurări din România pentru terapii medicale cu celule stem.

 

Stem SURE este compania de recoltare a celulelor stem care deţine caracteristici unice, pe care majoritatea companiilor de profil din Sud-Estul Europei le pot oferi doar separat. Stem SURE este singura companie din România şi din Sud-Estul Europei care oferă clienţilor săi rezultatul procesării probei de sânge placentar în termen mediu de 36 de ore.

 

Adaugă comentariul tău