Stai pe scaun toată ziua? Incearcă să te limitezi la 3 ore, dacă vrei să trăiești mai mult

Speranţa de viaţă a unei persoane care stă jos mai puţin de trei ore pe zi crește cu 2 ani, se arată într-un studiu publicat  în revista British Medical Journal.  De asemenea studiu mai arată că în timp ce speranţa de viaţă a unei persoane care nu îşi petrece mai mult de două ore pe zi în faţa televizorului poate creşte cu aproximativ 1,38 ani.

Cercetare a fost realizat pe un eşantion larg din populaţia americană cu vârsta de peste 18 ani. Subiecţi au fost împărțiți în funcţie de răspunsurile lor privind timpul pe care şi-l petrec zilnic în poziţia aşezat – mai puţin de 3 ore, între 3 şi 6 ore şi respectiv peste 6 ore.

De asemenea, ei au fost împărţiţi şi după timpul petrecut în faţa televizorului: mai puţin de 2 ore, între 2 şi 4 ore şi respectiv mai mult de 4 ore. Rezultatele studiului demonstrează că persoanele care stau aşezate perioade lungi de timp sau care urmăresc mult timp programele de la televizor, au speranţa de viaţă mai redusă.

Sedentarismul este cunoscut pentru faptul că favorizează diferitele tipuri de diabet, maladiile cardiovasculare şi creşte mortalitatea generală. Pentru a rămâne sănătoşi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă cel puţin 150 de minute de exerciţii fizice moderate sau intense pe săptămână.

Adaugă comentariul tău