Sportul determină corpul să slăbească

Practicarea unei activităţi fizice regulate modifică anumite configuraţii ale creierului și determină corpul să slăbească. Dr. Miguel Alonso de la Universitatea Harvard (Boston) a constatat că activitatea fizică încurajează o alimentaţie sănătoasă. El a observat că, atunci când se asociază sportul unui regim alimentar de slăbire, tratarea obezităţii dă rezultate mai bune pentru că pacientul urmează cu mai multă tenacitate tratamentul.

În acest sens, Miguel Alonso, îi sfătuieşte pe cei care vor să slăbească, dar cărora le este greu să-şi schimbe viaţa radical, să înceapă cu o activitate fizică moderată, dar zilnică, care va avea ca efect destul de rapid scăderea cantităţii de alimente bogate în grăsimi şi zaharuri. Se pare că practicarea unei activităţi fizice determină o serie de modificări cerebrale, ce duc la un control mai bun al comportamentului impulsiv, îndeosebi pe plan alimentar.

Persoanele care fac sport sunt mai atente cu corpul lor, acest lucru făcându-le să perceapă mai bine semnalele de saţietate şi, prin urmare, să micşoreze cantitatea de hrană consumată, rămânând uneori chiar la strictul necesar – conchide omul de știință.

Adaugă comentariul tău