Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța are o nouă secție de ambulatoriu pentru copii

Fundaţia Scheherazade şi Spitalul Clinic Județean de Urgență din Constanța anunță inaugurarea oficială a Secției de ambulatoriu pentru copii, renovată conform standardelor Uniunii Europene. Proiectul a fost finalizat în urma unui parteneriat derulat de Fundația Scheherazade alături de Fundația Cuore ONLS și a unei sponsorizări în valoare de 316.000 Euro asigurate de Enel.

Inaugurarea Secției de ambulatoriu pentru copii a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Constanța are loc cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, dar însoțește și aniversarea a 5 ani de activitate a Fundației Scheherazade, care a realizat, în acest interval, proiecte frumoase și foarte utile copiilor, cum ar fi: renovarea Spitalul de Pediatrie „Marie Curie” din București și achiziționarea de echipamente speciale pentru chirurgie, renovarea Centrului Pinocchio (2009), campania umanitară „Stop cancer (2008), campania de promovare a copiilor talentați „Împreună prin artă” etc. De asemenea, fundația a organizat și o serie de seminarii pe tema chirurgiei pediatrice, precum și workshop-uri de justiție juvenilă.

„Dorim ca întreaga societate să împărtășească alături de copii bucuria unui proiect necesar sănătății și viitorului lor. Suntem bucuroși că am putut ameliora condițiile de spitalizare pentru copiii care vor fi tratați în acest spital, așa cum am făcut și la Spitalul Marie Curie din București. Misiunea asumată de Fundaţia Scheherazade în cei 5 ani de activitate este să susțină cauza copiilor și să solidarizeze societatea civilă în jurul cauzei acestora. Scheherazade încearcă să îmbunătăţească condiţiile din mediul sanitar, să promoveze activităţi ce pot salva vieţi şi să sponsorizeze acţiuni ce vin în sprijinul protecţiei copilului, a declarat Wajiha Haris, Preşedinte Fundaţia Scheherazade.
Fundația va continua și pe viitor să își concentreze dedicația și pasiunea către domeniul sănătății juvenile, în acest sens fiind demarate planurile unui nou proiect de renovare a unui spital din România: Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria” din Iași.

Adaugă comentariul tău