Spitalul Clinic Central de Copii ”Grigore Alexandrescu”

Spitalul Clinic Central de Copii ”Grigore Alexandrescu”

Adresa:

Bd. Iancu de Hunedoara nr. 30-32

Telefon:

021/3169366

CONDUCERE

 • Director General – Prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu
 • Director Medical – SL, Medic primar Chirurgie pediatrică – Dr. Bălănescu Radu

ISTORIC

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” este cel mai vechi spital pentru copii din România, dat în folosinţă oficial în anul 1886, ca urmare a unui proiect al doctorului Iuliu Baraş şi aprobat de Alexandru Dimitrie Ghica. Spitalul a funcţionat iniţial din 1858 într-un sediu improvizat, iar în 1885 a început construcţia primei clădiri a actualului sediu. Ulterior, cladirea a fost racordată la reţeaua de canalizare a oraşului, iar în 1893 s-a construit un pavilion de boli contagioase şi s-a înfiinţat serviciul de Anatomie Patologică. Extinderea şi dezvoltarea spitalului este constantă până în anul 2000.

DOTĂRI

 • Secţia clinică Chirurgie pediatrică I: 72 paturi
 • Compartiment Hemato-Oncologie pediatrică: 10 paturi
 • Secţia clinică Chirurgie pediatrică II: 39 paturi
 • Sectia clinică Ortopedie pediatrică: 39 paturi
 • Secţia A.T.I.:38 paturi

din care:

 • Compartiment Terapie Intensivă Nou-Născuţi: 8 paturi
 • Secţia Clinică Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă: 33 paturi

din care:

 • Unitatea de Arsuri: 15 paturi, din care Compartiment A.T.I.: 7 paturi
 • Compartiment Chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă şi arsuri: 18 paturi, din care 4 paturi postoperatorii.
 • Secţia clinică Terapie Intensivă – Toxicologie: 25 paturi
 • Secţia O.R.L.: 25 paturi
 • Secţia clinică Pediatrie I: 25 paturi
 • Secţia clinică Pediatrie II: 36 paturi

din care:

 • Compartiment Cardiologie Pediatrică: 8 paturi
 • Compartiment Terapie Intensivă: 8 paturi
 • Secţia clinică Pediatrie III: 50 paturi

din care:

 • Compartiment Gastroenterologie: 8 paturi
 • Secţie Hemodializă: 7 paturi

din care:

 • Compartiment Hemodializă: 7 paturi
 • Unitate Primire Urgenţe (UPU) cu serviciu mobil de Urgenţe-Reanimare
 • Camere de Gardă

În spital funcţionează 10 secţii clinice şi numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoţitoare şi 17 ambulatorii de specialitate.

SERVICII

Anual sunt realizate peste 200.000 de consultaţii, sunt internaţi peste 30.000 de copii cu vârste între o zi şi 18 ani, iar peste 60% dintre cazuri constituie urgenţe medico-chirurgicale.

”Grigore Alexandrescu” face parte din Complexul de Spitale de Urgenţă din Bucureşti (şase în total, dintre care două pentru copii) şi asigură urgenţele pentru peste 1.200.000 de copii din toată ţara.

Serviciile ambulatorii sunt asigurate atât prin intermediul cabinetelor şi camerelor de gardă ale spitalului, cât şi prin intermediul Policlinicii Dorobanţi.

Spitalul oferă servicii de educaţie academică şi de cercetare în domeniul medical, fiind afiliat Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti. Toate celelalte unităţi de profil s-au format pe baza expertizei şi trainingului obţinute în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

În anul 2005 a fost dat în folosinţă noul sediu al Clinicii de Chirurgie Plastică-Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri, într-o clădire nouă şi modernă. Este singura unitate din ţară cu acest profil şi, ca urmare a rezultatelor clinice, de cercetare şi educaţionale în domeniu a fost acreditată ca Centru European EBOPRAS în anul 2008. Aici funcţionează şi Banca de Piele, acreditată de Asociaţia Naţională de Transplant (ANT).

Serviciile medicale sunt asigurate de o echipă ce reuneşte peste 1000 de angajaţi, dintre care peste 130 sunt medici cu specializare în toate ramurile medicale de bază: pediatrie, chirurgie generală, chirurgie plastică, ortopedie, medicină de urgenţă, anestezie şi terapie intensivă, epidemiologie, servicii paraclinice etc.

VN:F [1.9.7_1111]
Notorietate
Calitatea actului medical
Specialisti
Civilizatie
Impresie generala
Rating: 8.2/10 (9 votes cast)

39 comentarii

 • monica spune:

  fetita mea 4.5 luni s-a rosogolit si a cazut de pe pat pe mocheta a plans vreo 2-3 min. dupa care s-a linistit. nu s-a invinetit nicaieri, am palpat-o peste tot sa vad daca plange cand o ating undeva, nu a facut febra, nu a avutt stari de somnolenta si a mancat de fiecare data aceeasi cantit de lapte, nu a avut varsaturi in jet puternic decat normale, nu vad nimic schimbat la ea dar tot ma gandesc la cazatura aceea si sunt foarte nelinistita deoarece nu vreau sa pateasca ceva din cauza mea. ma tot uit la ea si nu observ nimic straniu, e la fel de vesela, vioaie, si plange cand vrea eaa ca si inainte, totusi ma simt foarte vinovata. crede-ti ca ar trebui sa ma duc cu ea la doctor, sa facem niste raze, sunt foarte speriata si vinovata de neatentia mea 1 sec.

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 • Doctorionline.ro spune:

  Nu aveti ce raze sa faceti, cel mult o ecografie transfontanelara. Daca nu a avut nicio manifestare, putine sanse sa aiba ceva. Ca sa va linistiti, faceti acea ecografie. Multa sanatate.

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: +1 (from 3 votes)
 • Diaconu Roxana spune:

  am un baietel in varsta de 5 ani caruia i-au aparut in zona coatelor 2 pete albe
  am fost cu el la Dermatologie si, fara nicio analiza mi s-a spus sec ca are vitiligo;i s-au prescris minimartieni si 1/2 pastila anghirol inainte de fiecare masa timp de 2 luni
  vreau sa merg cu el si la alt specialist. mi s-a spus ca in cadrul spitalului Grigore Alexandrescu exista si sectie de dermatologie pentru copii,dar pe site-ul spitalului nu este mentionat la nicio sectie si dermatologia
  imi puteti spune daca au si o sectie de dermatologie
  va multumesc

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • caro lina spune:

  Aici aveti toate informatiile: http://www.spitaluldecopii.ro/clinici-sectii/policlinica-dorobanti/ . Exista sectie de dermatologie in cadrul Policlinicii. Multa sanatate!

  VN:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.7_1111]
  Rating: +2 (from 2 votes)
 • elena spune:

  Cam din iulie-august,fetitei mele in varsta de 2ani acum,i-a aparut la fund in zona anusului ceva ca o iritatie dar nu ca cea de la scutec, se trezeste noaptea si spune ca o ustura, este rosie si arata ca un “cos”(cum sunt cosii pe fata),si daca ii trece intr-un loc se muta un pic mai jos sau mai sus.As dori daca se poate sa-mi recomandati un medic bun.Am fost si la dermatoligie cu ea dar au spus ca este de la scutec si uite ca nu a trecut deloc.

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • dr. Smadeanu spune:

  Poate fi un eritem micotic, din ceea ce imi spuneti. Va recomand sa ii faceti si o coprocultura pentru candida.
  De asemenea, puteti folosi si creme, cele mai bune fiind triderm sau streptomicozan. Reveniti cu rezultatul de la coprocultura si va voi indruma.Multa sanatate

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 • lily spune:

  fetita mea de 1,3luni are o tuse de prin luna martie.am fost la dr de familie de nenumarate ori si mi dat antibiotice si tot felul de siropuri de tuse;tus end,humex,eurespal….Dupa tot ce iam dat tot tuseste si are respiratia un pic grea.medicul pediatru a diacnosticato cu pneunonie.cand am fost ultima data mia spus sa o las asa ca se scapa de pneumonie mai greu ceea ce numi vine sa cred.datimi un sfat,nu stiu ce sa fac….va multumesc

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • Livia spune:

  Baietelul meu are 4 luni si i-a aparut o umflatura in zona inghinala. La ecograf nu se vede nimic. Medicul chirurg l-a palpat si a spus ca este inceput de hernie inghinala. Chiar poate fi hernie inghinala? E grav daca este hernie inghinala ?

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: -1 (from 1 vote)
 • Doctorionline.ro spune:

  @Livia – Da, poate fi hernie inghinala si trebuie operat pentru ca altfel exista riscul de strangulare.

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • Doctorionline.ro spune:

  @ Lily – Trebuie cautat de ce tuseste. Face episoade repetate de tuse? Suiera? Mai cereti parerea unui alt medic pediatru pentru ca pot fi multe cauzele tusei, inclusiv reflux. Trebuie facut niste analize pentru a vedea cauza si pe baza istoricului copilului sa va puna diagnostic.

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 3.5/5 (2 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 • Gherda Iulian spune:

  Buna ziua! Va rog sa ne dati un sfat: copilasul nostru de 1 an si 3 luni a inceput sa refuze mancarea, laptele il mananca maxim 150 ml iar uneori ii da sotia restul de lapte sau ce ii mai administreaza (lichid, ciorbita din care mananca foarte putin) in somn. Problema cea mai mare este ca este si slabut, fiind incepand cu vasrta de 4 luni la limita inferioara a intervalului de greutate raportata la varsta. La ultimul consult (19.07.2012) i s-a facut o ecografie, totul ni s-a spus ca e bine dar ni s-a recomandat sa mergem la Spitalul De Urgenta pentru copii Grigore Alexandrescu. Va cerem sfatul pentru ca nu stim ce sa-i mai facem si ne sperie greutatea lui. Multumim din suflet si asteptam nerabdatori raspunsul dumneavoastra. Sanatate

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • iordache viorel spune:

  am o fetita de 9 ani care an decursul a 2 ani am operato de doua ori de FISTULA si degeaba boala a recidivat mereu. am operato de doua saptamani la buzu spitalul judetean si acum este ca anainte de operatie . as vrea sa stiu ce pot face sau unde sa ma duc . 0768485979 viorel sunt plecat mult la munca si telefonul este cel mai aproape

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • ion marius spune:

  am o fetita de 7 ani si de ceva timp ia aparut la ureche pe antitragus o carnita crescuta cat bobul de orez. as dori sa stiu ce poate fi si dak se poate opera?

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 3.5/5 (2 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 • adriana spune:

  am o fetita de 4 ani si face subtemperatura adica sub 36 de grade am fost la medici nu ia gasit nimic dar totusi in doua randuri ia dat stare de molesiala si somnolenta adica 35 cu 5 35 cu 7 cam asa iam facut toate analizele inclusiv ct dar nimic cer o parere

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: -1 (from 1 vote)
 • Alina spune:

  Am o fetiță de 3 ani jumătate și i.a căzut parul la spate cam cat 2 degete.inca nu am un diagnostic sigur.Toate anilezele sunt bune in afară ca are limbrici.pot sa.i fac tratament cu Aminexil PRO
  e si Proglime

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • marius spune:

  am un baietel de o luna si a fost diagnosticat cu hidrocel stanga si mi sa zis sa vin la grigore alexandrescu si mi sa zis ca nu este o urgenta sa vin cand pot si vreau si eu numarul de telefon de la un doctor chirurg pediatru sa imi fac programare.multumesc

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 • Ancuta spune:

  Cum este refuzat un bebelus de 9 luni la RMN la Spitalul Grigore Alexandrescu

  Stimati cetateni ai Romaniei,

  Numele meu este Ancuta si locuiesc cu familia mea intr-o tara , asa zisa, din Uniunea Europeana, pe nume Romania si v-am scris pentru ca doresc sa aflati povestea copilului meu in varsta de 9 luni. Fetita mea s-a nascut cu o formatiune la ochisorul stang intre pleoapa si nas, iar de la varsta de 4 luni , de cand ne-am dat seama ca evolueaza , am inceput lupta cu sistemul nostru de sanatate.
  Am inceput prin a merge la spitalul “Marie Currie” Bucuresti la singurul oftalmolog care exista in policlinica, la care trebuie sa te duci cu cel putin 2 ore inainte de a incepe programul de consult , pentru ca se face o lista de intrare de catre pacienti ( desi pe usa scrie foarte clar sa se nu faca acea lista) si astepti, astepti si…. iar astepti. In fine, am fost de 3-4 ori, iar in primele 2 sedinte ni s-au dat picaturi pe reteta, iar de fiecare data dupa ce terminam reteta de luat , mi se lua reteta inapoi de catre doamna doctor. Vii se pare normal , oare???? La al 2-lea consult am facut o radiografie , chiar in spital , iar la al treilea consult mi s-a dat un CT, dar culmea CT-ul nu mergea in incinta spitalului , iar ca sa faci un CT sau un RMN intr-un spital din Romania trebuie sa fii internat in spitalul de care apartine RMn-ul sau CT-ul. DE CE???? Acesta a fost raspunsul dupa ce am sunat la Grigore Alexandrescu.
  Intre timp, am hotarat cu sotul meu si cu medicul de familie sa mergem la un consult la un spital privat Europe Eye , pentru a vedea si opinia unui alt specialist. A venit luna februarie cand mi s-a zis totusi sa fac un RMN, pentru ca la CT nu se vede asa de bine problema. Zis si facut .
  Am inceput sa caut pe internet unde se poate face un Rmn decontat de CAS si l-am gasit la Grigore Alexandrescu Bucuresti. Sun inainte pentru a nu ma duce degeaba cu copilul dupa mine, mi se raspunde ca au RMN , numai ca trebuie internat. Ajung la locul cu pricina , cei de la poarta care erau in stare de ebrietate , nici macar nu stiau daca exista oftalmologie, daca exista RMN , in fine, de fapt ma indruma la Policlinica de pe Dorobanti ( dar din 3 persoane pe care le-am intrebat din incinta spitalului nu stiau unde este policlinica) . Ajungem acolo, stam si acolo la o alta coada , pentru ca se pare ca doamna doctor nu venise la ora 7:00 la program, ci la ora 9:30 dupa cum spuneau celelealte mamici scandalizate si aflam un lucru bun si anume ca exista doamna Schmitzer la Spitalul Oftalmologic care se ocupa numai cu asa ceva. Ne face trimitere catre dansa , iau copilul in brate si fugi la Spitalul Oftalmologic, unde doamna doctor nu avea program in acea zi.
  In alta zi, pe data de 21. 02. 2013, doamna Schmitzer ne vede pentru prima data si ghiciti , ca ne si dansa trimitere tot la RMN la Grigore Alexandrescu.

  Sun din nou la Grigore Alexandrescu, pentru a lua legatura cu cei de la Radiologie , asa cum ma sfatuise doamna Schmitzer. Imi raspunde un domn , caruia ii expun problema mea , iar dansul imi spune: ‘Trebuie internat copilul. Eu zic ok. , dar nu avem paturi , dar trebuie anestezist, dar de ce veniti aici, de ce nu stati acolo sa va rezolvati problema ( adica Spitalul Oftalmologic), aici nu sunt tot timpul paturi, nu va sfatuiesc ”etc.

  Isi ia sotul meu liber de la munca pentru a interna copilul la Grigore Alexandrescu, dupa ce fugim cu copilul in capatul celalalt al Bucurestiului pentru a lua trimitere de la medicul de familie pentru a interna copilul . Specific ca am avut dupa noi tot timpul copilul de 9 luni.

  Ajungem din nou la Spitalul Grigore Alexandrescu sa gasim sectia de Radiologie , care nu era in cladirea cu acelasi nume. Ajungem la Radiologie,dar suntem redirectionati catre UPU , caci nu era cea care ne trebuia. La UPU suntem primiti de o doamna care era putin suparata ca am deranjat-o din discutia interesanta pe care o avea cu colegi ei ( nu era nimeni care sa astepte sa intre), iar ei erau la o sueta. Isi dadea ochi peste cap si ne spunea ca noi nu avem ce cauta acolo ca RMN-ul nu se face ambulatoriu. Ok, dar unde se poate face?Ni se arata o usa pe unde ar trbui sa ajungem la radiologie, dar …. surpriza , ca nu dadea nicaieri…… Adica , doamna de la UPU nici macar nu stia unde este radiologia. Ajungem intr-un final la locul cu pricina, iar dupa vorbe imi dau seama ca stau de vorba cu acelasi domn cu care vorbisem de dimineata la telefon .Ii povestesc domnului doctor de ce am venit si ma intreaba daca eu sunt cea care am fost la UPU, ii raspund ca eu am fost si-l rog sa ma ajute in problema mea. Domnul doctor isi incepe acelasi discurs pe care il avusese si de dimineata la telefon :” ca de ce am venit, ca s-a saturat, de ce sa faca RMN , ca s-a saturat sa faca zilnic RMN zilnic , ca inainte nu facea asa des, ca trebuie internat ( eu zic OK, il internam , nu-i problema), dar daca nu sunt paturi, dar daca nu este anestezist, ca iar are probleme, s-a saturat de hartii, ca de ce nu mi-am rezolvat problemele la Spitalul Oftalmologic , ca de ce nu m-am internat acolo, de ce am venit, ca nu exista doctor oftalmologic, daca trebuie alte investigatii, daca nu exista paturi “, se repetau aceleasi fraze. Acolo mai era si alta familie care era la consult cu copilul , precum si asistenta. Eu ii repetam domnului doctor ca nu vreau decat un “simplu RMN”, dar complicat. Am vazut ca nu ma inteleg deloc cu dansul , i-am intors spatele plangand si am plecat. Sotul meu nu zisese nimic, dar vazand ca situatia nu se rezolva, el fiind totusi un om calm , de data asta s-a enervat si a ridicat vocea la domnul doctor spunandu-i ca este platit din banii nostri si am plecat, iar domnul doctor intr-un gest “foarte academic” a iesit dupa noi urland pe holul spitalului, urland ceva la adresa statului. Mentionez ca este prima data cand l-am vazut pe domnul doctor , nu l-am vazut niciodata inainte si am vorbit chiar foarte frumos. Acum imi pare rau ca nu l-am inregistrat, dar se poate asculta si la compania telefonica ce putea sa vorbeasca!

  Vi se pare normala aceasta situatie????? Pentru ce platim taxe si impozite la stat? Ca sa fim tratati asa? DE ce? Trebuia sa dam bani ca sa mi se faca ceva care mi se cuvine de drept?
  Cred ca toti avem copii si stim cu totii ca lasam totul pentru copii, ca ei conteaza cel mai mult! Toti suntem oameni!

  In fine, am revenit la Spitalul Oftalmologic , plangand. Nu am mai gasit-o pe domana Schmitzer, dar am reusit totusi sa vorbesc cu domnul doctor de la urgente care m-a mai calmat si care m-a indrumat catre doamna Pop, care din pacate nu mai era la acea ora.

  Dupa atatea drumuri copilul meu a dormit neintors de la ora 19:00 pana a doua zi la ora 9:00. Este normal? Sau ce mai este normal in tara asta?

  Nu vreau sa revolutionez sistemul sanitar din Romania , dar haideti sa nu ne batem joc de el. Cati oare mai sunt in situatia mea??? Cati oare?

  Acum caut un spital care face RMN si nu ma costa decat 1200 ron ! Cine imi deconteaza acesti bani?????cine???

  Va multumesc si astept un raspuns din partea Dumneavoastra!
  O zi buna!

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 • Mioara spune:

  Stimati cetateni ai Romaniei,

  Numele meu este …. si locuiesc cu familia mea intr-o tara , asa zisa, din Uniunea Europeana, pe nume Romania si v-am scris pentru ca doresc sa aflati povestea copilului meu in varsta de 9 luni. Fetita mea s-a nascut cu o formatiune la ochisorul stang intre pleoapa si nas, iar de la varsta de 4 luni , de cand ne-am dat seama ca evolueaza , am inceput lupta cu sistemul nostru de sanatate.
  Am inceput prin a merge la spitalul “Marie Currie” Bucuresti la singurul oftalmolog care exista in policlinica, la care trebuie sa te duci cu cel putin 2 ore inainte de a incepe programul de consult , pentru ca se face o lista de intrare de catre pacienti ( desi pe usa scrie foarte clar sa se nu faca acea lista) si astepti, astepti si…. iar astepti. In fine, am fost de 3-4 ori, iar in primele 2 sedinte ni s-au dat picaturi pe reteta, iar de fiecare data dupa ce terminam reteta de luat , mi se lua reteta inapoi de catre doamna doctor. Vii se pare normal , oare???? La al 2-lea consult am facut o radiografie , chiar in spital , iar la al treilea consult mi s-a dat un CT, dar culmea CT-ul nu mergea in incinta spitalului , iar ca sa faci un CT sau un RMN intr-un spital din Romania trebuie sa fii internat in spitalul de care apartine RMn-ul sau CT-ul. DE CE???? Acesta a fost raspunsul dupa ce am sunat la Grigore Alexandrescu.
  Intre timp, am hotarat cu sotul meu si cu medicul de familie sa mergem la un consult la un spital privat Europe Eye , pentru a vedea si opinia unui alt specialist. A venit luna februarie cand mi s-a zis totusi sa fac un RMN, pentru ca la CT nu se vede asa de bine problema. Zis si facut .
  Am inceput sa caut pe internet unde se poate face un Rmn decontat de CAS si l-am gasit la Grigore Alexandrescu Bucuresti. Sun inainte pentru a nu ma duce degeaba cu copilul dupa mine, mi se raspunde ca au RMN , numai ca trebuie internat. Ajung la locul cu pricina , cei de la poarta care erau in stare de ebrietate , nici macar nu stiau daca exista oftalmologie, daca exista RMN , in fine, de fapt ma indruma la Policlinica de pe Dorobanti ( dar din 3 persoane pe care le-am intrebat din incinta spitalului nu stiau unde este policlinica) . Ajungem acolo, stam si acolo la o alta coada , pentru ca se pare ca doamna doctor nu venise la ora 7:00 la program, ci la ora 9:30 dupa cum spuneau celelealte mamici scandalizate si aflam un lucru bun si anume ca exista doamna Schmitzer la Spitalul Oftalmologic care se ocupa numai cu asa ceva. Ne face trimitere catre dansa , iau copilul in brate si fugi la Spitalul Oftalmologic, unde doamna doctor nu avea program in acea zi.
  In alta zi, pe data de 21. 02. 2013, doamna Schmitzer ne vede pentru prima data si ghiciti , ca ne si dansa trimitere tot la RMN la Grigore Alexandrescu.

  Sun din nou la Grigore Alexandrescu, pentru a lua legatura cu cei de la Radiologie , asa cum ma sfatuise doamna Schmitzer. Imi raspunde un domn , caruia ii expun problema mea , iar dansul imi spune: ‘Trebuie internat copilul. Eu zic ok. , dar nu avem paturi , dar trebuie anestezist, dar de ce veniti aici, de ce nu stati acolo sa va rezolvati problema ( adica Spitalul Oftalmologic), aici nu sunt tot timpul paturi, nu va sfatuiesc ”etc.

  Isi ia sotul meu liber de la munca pentru a interna copilul la Grigore Alexandrescu, dupa ce fugim cu copilul in capatul celalalt al Bucurestiului pentru a lua trimitere de la medicul de familie pentru a interna copilul . Specific ca am avut dupa noi tot timpul copilul de 9 luni.

  Ajungem din nou la Spitalul Grigore Alexandrescu sa gasim sectia de Radiologie , care nu era in cladirea cu acelasi nume. Ajungem la Radiologie,dar suntem redirectionati catre UPU , caci nu era cea care ne trebuia. La UPU suntem primiti de o doamna care era putin suparata ca am deranjat-o din discutia interesanta pe care o avea cu colegi ei ( nu era nimeni care sa astepte sa intre), iar ei erau la o sueta. Isi dadea ochi peste cap si ne spunea ca noi nu avem ce cauta acolo ca RMN-ul nu se face ambulatoriu. Ok, dar unde se poate face?Ni se arata o usa pe unde ar trbui sa ajungem la radiologie, dar …. surpriza , ca nu dadea nicaieri…… Adica , doamna de la UPU nici macar nu stia unde este radiologia. Ajungem intr-un final la locul cu pricina, iar dupa vorbe imi dau seama ca stau de vorba cu acelasi domn cu care vorbisem de dimineata la telefon .Ii povestesc domnului doctor de ce am venit si ma intreaba daca eu sunt cea care am fost la UPU, ii raspund ca eu am fost si-l rog sa ma ajute in problema mea. Domnul doctor isi incepe acelasi discurs pe care il avusese si de dimineata la telefon :” ca de ce am venit, ca s-a saturat, de ce sa faca RMN , ca s-a saturat sa faca zilnic RMN zilnic , ca inainte nu facea asa des, ca trebuie internat ( eu zic OK, il internam , nu-i problema), dar daca nu sunt paturi, dar daca nu este anestezist, ca iar are probleme, s-a saturat de hartii, ca de ce nu mi-am rezolvat problemele la Spitalul Oftalmologic , ca de ce nu m-am internat acolo, de ce am venit, ca nu exista doctor oftalmologic, daca trebuie alte investigatii, daca nu exista paturi “, se repetau aceleasi fraze. Acolo mai era si alta familie care era la consult cu copilul , precum si asistenta. Eu ii repetam domnului doctor ca nu vreau decat un “simplu RMN”, dar complicat. Am vazut ca nu ma inteleg deloc cu dansul , i-am intors spatele plangand si am plecat. Sotul meu nu zisese nimic, dar vazand ca situatia nu se rezolva, el fiind totusi un om calm , de data asta s-a enervat si a ridicat vocea la domnul doctor spunandu-i ca este platit din banii nostri si am plecat, iar domnul doctor intr-un gest “foarte academic” a iesit dupa noi urland pe holul spitalului, urland ceva la adresa statului. Mentionez ca este prima data cand l-am vazut pe domnul doctor , nu l-am vazut niciodata inainte si am vorbit chiar foarte frumos. Acum imi pare rau ca nu l-am inregistrat, dar se poate asculta si la compania telefonica ce putea sa vorbeasca!

  Vi se pare normala aceasta situatie????? Pentru ce platim taxe si impozite la stat? Ca sa fim tratati asa? DE ce? Trebuia sa dam bani ca sa mi se faca ceva care mi se cuvine de drept?
  Cred ca toti avem copii si stim cu totii ca lasam totul pentru copii, ca ei conteaza cel mai mult! Toti suntem oameni!

  In fine, am revenit la Spitalul Oftalmologic , plangand. Nu am mai gasit-o pe domana Schmitzer, dar am reusit totusi sa vorbesc cu domnul doctor de la urgente care m-a mai calmat si care m-a indrumat catre doamna Pop, care din pacate nu mai era la acea ora.

  Dupa atatea drumuri copilul meu a dormit neintors de la ora 19:00 pana a doua zi la ora 9:00. Este normal? Sau ce mai este normal in tara asta?

  Nu vreau sa revolutionez sistemul sanitar din Romania , dar haideti sa nu ne batem joc de el. Cati oare mai sunt in situatia mea??? Cati oare?

  Acum caut un spital care face RMN si nu ma costa decat 1200 ron ! Cine imi deconteaza acesti bani?????cine???

  Va multumesc si astept un raspuns din partea Dumneavoastra!
  O zi buna!

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: +3 (from 3 votes)
 • alina p spune:

  De 3 saptamani fetita sufera de constipatie severa in sensul ca face foarte tare doar ajutata de supozitor si lenjeria nu se pateaza.Se chinuie mai bine de 2 ore sa faca si plange foarte rau cand ii vine senzatia Regimul alimentar nu s-a schimbat. Poate fi stresul unul din factori? Eu am inceput seviciul de mai bine de o luna si fetita o ducem dimineata la bunici si o luam seara. Plange destul de rau cand o lasam. Regimul alimenatr este urmatorul : 250 ml lapte dim si seara, la 10.30 legume in dry cooker (dovlecel, conopida, broccoli, etc) , supa la 1 , iaurt la 17 si la 19 piure cu carnita la gratar. Apa consuma in jur de 500 ml pe zi + 250 ml ceai. Am incercat mai bine de 10 zile cu debridat 5ml de 3 ori pe zi, probiotice , ulei de in o lingurita pe stomacul gol dar fara efect. Va rog ajutati-ma cu un raspuns. multumesc

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: -1 (from 1 vote)
 • mereuta spune:

  buna ziua!am un baiat de 3 ani, este activ, energic, dar nu ia in greutate, nu are pofta de mancare si raceste destul de des. am fost internati cu el in spital si i s-au facut multe analize, tocmai pentru ca este micut, care au avut rezultate bune, dar el pt varsta lui cantareste undeva in jur de 10 kg. va multumesc anticipat!

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: -1 (from 1 vote)
 • petruta spune:

  buna ziua! am un baiat de 1an si 5 luni si recent a fost diagnosticat cu chist la preput. mi s-a spus ca trebuie taiata toata zona preputului ca alfel ar recidiva. cer o parere; multumesc anticipat

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: -1 (from 1 vote)
 • admin spune:

  Cine va recomandat operatia are dreptate. Mergeti la pediatru, apoi la spital. Multa sanatate!

  VN:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • Dumitrache Alina spune:

  Am facut GRATUIT baiatului meu de 17 ani RMN la genunchi la clinica PRO VITA cu sediul in spitalul Matei Bals(langa Colentina) pav.4. Asta in conditiile in care peste tot mi se spunea ca nu au fonduri si contract cu CNAS sa-mi deconteze plata RMN. Si care costa min 520 Ron – 720 max. NU fac publicitate dar ar trebui sa incercati la PRO VITA.Am fost doar cu trimiterea in 2 exemplare de la dr ortoped. Nu stiu daca au avut promotii dar a fost incredibil ca nu am platit nimic in situatia in care sunt in somaj si nu am de unde face rost de acesti bani.

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 • Andre Andreea spune:

  Va rog îmi dați nr de telefon al doamnei Ion Gabriela

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • Andre Andreea spune:

  Vreau si eu nr de tel al doamnei doctor Ion Gabriela va rog

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • popescu laura spune:

  buna,am o fetita de aproape 6 ani,si de 4 ani face treaba mare numai cu micro clisme,as dori va rog frumos o indrumare la un doctor de la spitalu alexandrescu sau cel putin un nr de tel!!!!

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 • gabriela spune:

  Buna ziua,
  Am un baietel de 4 ani si 11 luni.In luna mai a fost racit, l-am tratat cu antibiotic, sirop pt tuse, dar a ramas cu o tuse.pediatrul ne-a recomandat exudat faringian si nazal, in urma carora a fost depistat cu stafilococ pathogen nazal. I-am dat ciplox picaturi pt nas 10 zile, singulair, sinupret,astha 15. insa toate acestea nu au avut niciun effect. in continuare are o tuse,ca si cum si-ar regla vocea. dr orl a spus ca ar fi un tic, insa eu ma indoiesc. ce ma sfatuiti sa fac?

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • logofatu spune:

  fetita mea are probleme cu burtica . de o luna si face scaunele moi. kt timp sa tinut tratamentul facea cat de cat bn da tot degeaba . i-am dat smecta. furazolidon, ecefuril,ceai de menta , regim etc. i-am facut testul de ocropcultura s i-a iesit o infectie si i-a dat un atibiotic na retinut numele si nu l-am langa mn . cum ajung la clinica imi trebuie trimitere?

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • logofatu spune:

  am uitat sa mentionez are 1 an si 5 luni

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • Monica spune:

  Va rog frumos sa mi dați si mie un sfat . Am o fetița in varsta de 12 ani si la rezultatul la analize a iesit ca are microb la stomac. De o luna de zile face tratament dar nu i trece. Ce este de facut?

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • dirjan valentina spune:

  Buna ziua!am si eu un baietel de 4 luni si s a nascut cu un testicul flotant,adica nu este la locul lui ci un pic mai sus!am tot sperat ca o sa i coboare dar din nefericire nu s a intamplat!si mai avem o problema de la 2 lunite i a aparut pe fata ca o acnee niste cosulete cu coptura am fost la noi in oras(urziceni) la un cabinet de dermatologie si ne a dat o alifie si un samponel de la Mustela.in prezent nu mai sunt cosulete cu puroi ci niste puncte negre care nu dispar!dati ne si noua un sfat va rugam cu toate ca va vo vizita cat de curand!va multumesc!

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: -1 (from 1 vote)
 • filip ionut spune:

  Pt un consult la dvs in ambulatoriu este necesara o programare in prealabil?

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • alina potorac spune:

  Am un baietel de 1,7 ani care s-a nascut cu un hemangiom in scalp.Ce imi recomandati?Intentionez sa vin cu el la Bucuresti,pe cine imi recomandati?Multumesc anticipat!

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • alina potorac spune:

  Am un baietel de 1,7 ani care s-a nascut cu un hemangiom in scalp.Care este parerea dvs.,aceste hemangioame se opereaza la aceasta varsta?Intentionez sa vin cu el la Bucuresti,pe cine imi recomandati?Multumesc anticipat!

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • ioana spune:

  Buna ziua , am si eu un baietel de 6ani si la dvs mi la gasit de doua ori cu o problema la inima si mam dus si la alt spital si nu mia placut cum la consultat si nu stiu daca la dvs se face consultați la inima ca am mare încredere in acest spital.
  Lam mai avut la dvs de doua ori internat si sunt foarte multumita,
  va mulțumesc

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • alex spune:

  La grigore alexandrescu se plateste rmn daca da cat face ????eu as avea o problema la genunchi daca difera cazul …si daca se fac excepti pana la ce varsta ????/

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • Ioana Nedelcu spune:

  Sunt din Brasov si urmeaza sa nasc peste 2 saptamani.
  La morfologia fetala de trimestru 2 s-a descoperit o dilatatie pielocaliceala bilaterala la ambele uretere, am monitorizat-o si in prezent s-a agravat pe partea stanga intr-o obstructie uretero-vezicala, cu dilatatie ureterala retrograda si dilatatie pielocaliceala grd 3, in timp ce pe partea dreapta s-a remis.
  Ni s-a recomandat sa ii facem o ecografie amanuntita in a 5-a sau a 7-a zi de la nastere si sa cautam un chirurg specialist in nefrologie pediatrica care sa fi facut de cat mai multe ori operatia de reimplantare ureter ( ceea ce se preconizeaza ca va fi necesar pentru rezolvarea problemei puiului nostru).
  Ne puteti spune care dintre medicii care activeaza in cadrul spitalului dvs recomandati sa efectueze ecografia si apoi eventuala operatie?
  Multumesc!

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • georgeta spune:

  Buna ziua.bebe s-a nascut cu hidrocel congenital.acum are 1an si 8 luni.intrebarea mea:trebuia operat pana la aceasta varsta sau asta decide medicul un urma unui control?un medit la spitaul Grigore Alexandrescu ptr operatie imi puteti recomanda?multumesc anticipat.

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • Bunea Georgeta spune:

  Buna ziua.bebe nascut cu hidrocel congenital.acum are 1 an si 8 luni.intrebarea este urmatoarea:este prea tarziu ptr operatie sau asta decide mediculspecialist in urma unui consult?multumesc anticipat

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Adaugă comentariul tău