Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C.C. Iliescu”

Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C. Iliescu"

Adresa:

Nr. 258. Sector 2. București

Telefon:

021 302.11.10

CONDUCERE:

Manager – Conf. Dr. Bubenek-Turconi Șerban Ion

Director medical – Conf. Dr. Filipescu Daniela Carmen

E-mail: ibcardio@gmail.com

ISTORIC:

Dr. C.C. Iliescu, primul profesor de cardiologie din România, a înfiinţat, la 13 decembrie 1945, primul centru de asistenţă curativă şi profilactică a cardiacilor la dispensarul “Bucur”, socotit totodată şi primul centru de învăţămînt de specialitate. După 1 martie 1948, a devenit policlinică, iar de la 1 iunie 1957, centrul, denumit ASCAR, a devenit spital şi policlinică avînd o structră organizatorică modernă şi o reţea extinsă în întreaga ţară. 

Printre cei care au dat şcolii de cardiologie un nume de prestigiu se numără: Prof. Dr. Aurel Moga, Conf. Dr. Lazăr Kleinerman, Conf. Dr. Matei Iliescu, Prof. Dr. Ioan Orha, Conf. Dr. Radian Petrescu, Dr. V. Cunescu, Dr. Petronela Vintilă, Dr. Radu Enescu, Dr. Dinu Drăghici, Dr. Doina Rogozea, Dr. Dumitru Petre, Dr. Roman, Conf. Dr. Emil Viciu, Prof. Dr. Vintilă Mihăilescu, Dr. Marcel Efraim (radiolog), Dr. Lobel (electrocardiografist). 

Prof. Dr. Voinea Marinescu a înfiinţat, în 1959, clinica de chirurgie din spitalul Fundeni, cu o secţie de chirurgie cardiovasculară.

Prof. Dr. Ioan Pop De Popa (venit în 1974 de la Tg. Mureş) a separat chirurgia cardiovasculară de chirurgia generală, ca specialitate de sine stătătoare. De numele său se leagă dezvoltarea chirurgiei cardiovasculare moderne, colaboratori ai săi sunt actualmente profesori în Târgu-Mureş, Cluj Napoca, Timişoara, Bucureşti. A inventat valva biologică de porc mistreţ şi proteza vasculară care-i poartă numele. 

Prof. Dr. Costin Carp a separat, în 1991, serviciul de cardiologie de Spitalul Fundeni şi a constituit Institutul de Cardiologie, sub denumirea: “Institutul de Cardiologie «Prof. Dr. C.C. Iliescu».

SERVICII MEDICALE:

Deoarece spitalul oferă foarte multe servicii medicale, în funcție de secția unde este internat pacientul, aici vom prezenta doar serviciile oferite în ambulator. Pentru celelalte servicii, vă rugăm să consultați pagina oficială a spitalului – http://www.cardioiliescu.ro/servicii.html.

Examen medical / Indicații terapeutice
Teste biologice:

 • Hemograma
 • Glicemie
 • Uree
 • Creatinica
 • colesterol total
 • triglyceride
 • HDL cholesterol
 • LDL cholesterol
 • lipide totale serice
 • ionograma
 • coagulare
 • microalbuminirie
 • bilirubina

TGO

TGP
Electrocardiografie

ECG standard
Potențiale cardiace tardive \ ventriculare

Vectocardiografie
ECG efort
Holter ritm cardiac
Holter tensiune arterială
Tilt (Masă înclinată)
Ecocardiografie / Doppler (spectral; color; Tissue)

 • Transtoracică
 • Standard
 • Ecocardiografie cu substanță de contrast
 • Transesofagiană

Control stimulator cardiac
Cardiologie preventivă și recuperare cardiovasculară
Controale medicale periodice

DOTĂRI:

Spitalul dispune de un ambulator, 4 secții de Cardiologie, o secție de Chirurgie Cardiacă și una de Chirurgie Vasculară, 2 secții ATI și o secție de Cardiologie Preventivă. De asemenea, în cadrul instituției există un laborator de analize, o secție de Radiologie și una de Anatomie patologică.

Pentru a vă informa care sunt dotările fiecărei secții în parte, consultați pagina oficială a spitalului http://www.cardioiliescu.ro/cardio1.html.

TARIFE:

Spitalul nu afişează tarife pentru internare sau pentru analizele realizate în laborator, în schimb afișează lista actelor necesare la internare pentru persoanele asigurate:

- Bilet de trimitere de la medic de familie sau medic specialist
– Act doveditor de asigurare medicală (adeverință de salariat, talon de pensie, adeverință elev/student)
– Carte de identitate sau Buletin de identitate.

De îndată ce vom afla și tarifele pentru persoanele neasigurate, le vom afișa pe site.

VN:F [1.9.7_1111]
Notorietate
Calitatea actului medical
Specialisti
Civilizatie
Impresie generala
Rating: 7.6/10 (6 votes cast)

 

 

9 comentarii

 • adela spune:

  APEL UMANITAR: eu ma numesc mihai feraru de 55 ani ,sunt un om f f bolnav cu multe boli f incurabile cum ar fi.. infarct miocardic antero-septal suferit de 2 ori, si tot de 2 ori am suferit accidente vasculare din trunchiul cerebral,, partial sunt paralizat,, zic asta ca am ajuns sa mai pot merge un pic adica merg cam 20-30m apoi fac o pauza si tot asa. am diabet f complicat eu imi fac singur injectii cu insulina de 4 ori pe zi, numai eu si cu bunul dumnezeu stiu de chinul meu zi de zi, duc lipsa de medicamente si alimente, stiu ca voi muri in curand ptr ca asa-s bolile astea, dar cred-ca voi muri flamand tare greu mai este cand nu ai de mancare, de aceea fac apel pe aceasta cale catre toti oamenii credinciosi si care il iubeste pe bunul dumnezeu, sa ma ajute si pe mine, cu putin din putinul lor ptr ca dumnezeu ii va rasplati inzecit pe fiecare, va rog din suflet sa ma iertati daca deranjez si vas ruga sa nu ma judecati voi lasatil pe dumnezeu sa judece pe fiecare ptr faptele bune sau rele,. eu nu pot efectua nici o activitate. .ma aflu in spania unde urmeaza sa fiu supus unei inerventii chirurgicale la creer unde am 2 cheaguri de sange, am cont la banca.. CAIXA in spania are nr. ES6321002701100110648088/CAIXESBBXXX. .. pe nume mihai feraru.. va rog nu ma lasati ajutati-ma tel 0034642624824 Doamne ajuta A-R

  yaaaaaaa.JPGyaaaaaaa.JPG
  yaaaaaa22222.JPGyaaaaaa22222.JPG
  yaaaaaa11111.JPGyaaaaaa11111.JPG,, oare va ganditi macar o clipa la ce scrie in biblie,, bate si ti-se-va deschide, cere si ti-se-va da,etc etc,, .draga frate eu am si cont paypal pe adresa de email,, cordeni1@yahoo.com ,tel 0034642624824,,mihai feraru

  Daca vreti si va lasa dumnezeu faceti cum credeti dvs, martor il am pe Dumnezeu

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 1.7/5 (3 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 2 votes)
 • zirna mariana spune:

  vreau si eu nr de telefon al doctorului ioan pop de popa

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 1.0/5 (2 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: +1 (from 3 votes)
 • Cretu Claudia spune:

  Buna Ziua Sunt Si Eu Mama Unui Bebelusi De 2luni Si O Zi Avem O Problema Cu Bebelu -tromboza vena iliaca externa dreapta,malformatie vena cava infeioara,status hiperciagubilitate-in obs factor 5 leiden,necroza suprarenaliana stanga-Am Nascut In Craiva In Spitalul Filantropia Craiova care de acolo au incercat sa ne transfere la -Spitalul Fundeni ,Centrul De Cardiologie Timisoara,TG Muresi, Marie Curie,Grigore Alexandrescu Ne avand Locuri Dupa Neau Trimis La Spitalul Grigore Alexandrescu Va Rugam Din Suflet Suntem Niste Parinti Disperati Nu Gasim Un Doctor Chirurg Cardiovascular Toate Spitalele Care Leam Mentionat Mai Sus Nea Refuzat Ca Nu Vor Sa Ne Primeasca Find Copilul Mic Copilasu Nostru Se Numeste Bou Dennis-Florin Eu Ma Numesc Mama Lui Cretu Claudia Tatal Bou Ovidiu-Stefan va rugam din suflet sa ne ajutati nu gasim Doctor Care Sa ne ajute sunt riscuri foarte mari va rog daca e sa ne puteti gasi un Doctor 0765135101 Ma GandesC Sa Nu Il Pierdem va rugam ajutatine

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: +4 (from 4 votes)
 • Nicolae Elena spune:

  vreau sa stiu daca dr DAN FAGARASEANU MAI PROFESEAZA LA FUNDENI

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 • ciugureanu mariana spune:

  Am 73 ani.am insuficienta mitrala medie degenerativa,Insuficienta tricuspidiana moderata,HTP secundara usoara.Am tratament cu propafenona 150 mg.4 tablete pe zi.concor 1 tb.pe zi.Va intreb,la varsta mea sunt sperante sa fac interventie chirurgicala?In cazul ca se poate,imi spuneti cum procedez si cam cat costa.Va multumesc.

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 2 votes)
 • Eugen spune:

  Corectie, acest mare Institut nu ofera examinare holter, e stricat si nici nu-i intereseaza sa-l repare de luni de zile.

  Probabil vor sa te duci la multele cabinete particulare ale doctorilor de acolo, asta au devenit spitalele in Romania, mecanisme de captat pacienti la privat. Alea care mai exista.

  Un aparat Holter costa 1200 de euro sa-l cumperi de pe Mercador, probabil pe ei i-ar costa 600 euro. Pentru cel mai mare spital de cardiologie din Romania nu mi se pare ceva imposibil de inlocuit.

  Concluzie: Viena sau moartea!

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • caraman mariana ramona spune:

  as dori sa primesc si eu raspuns daca domnul dan fagaraseanu mai profeseaza la fundeni si cand il pot gasi in spital.sunt operata pe cord la spitalul fundeni in anul 1986.in anul 2003 la ultimul control facut in clinica c.ciliesci fundeni am fost internata la domnu doctor coman mircea cardiologie si mi s-au pierdut doua acte importante anume ;carnetul cu data si anul cand sa efectuat operatia pe cord din 86 un carnet vechi dar foarte valoros pt mine si inca unul nou eliberat in anul 2000 de institutul c.c iliescu cand am avut probleme grave cu o sarcina nedorita .va multumesc anticipat pt raspuns .va rog sa-mi raspunde-ti pe acest e-mail caramanmariana56@yahoo.com,am mare nevoie de cele doua carnete. daca nu se pot gasi cele pierdute macar poate personalul de la registratura i-as ruga enorm din tot sufletul sa-mi elibereze cat se poate de urgend doua duplicate a celor doua carnete va implor i-mi sunt de mare ajutor .astept un raspuns negresit

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 • caraman mariana ramona spune:

  as dori sa primesc si eu raspuns daca domnul dan fagaraseanu mai profeseaza la fundeni si cand il pot gasi in spital.sunt operata pe cord la spitalul fundeni in anul 1986.in anul 2003 la ultimul control facut in clinica c.ciliesci fundeni am fost internata la domnu doctor coman mircea cardiologie si mi s-au pierdut doua acte importante anume ;carnetul cu data si anul cand sa efectuat operatia pe cord din 86 un carnet vechi dar foarte valoros pt mine si inca unul nou eliberat in anul 2000 de institutul c.c iliescu cand am avut probleme grave cu o sarcina nedorita .va multumesc anticipat pt raspuns .va rog sa-mi raspunde-ti pe acest e-mail caramanmariana56@yahoo.com,am mare nevoie de cele doua carnete. daca nu se pot gasi cele pierdute macar poate personalul de la registratura i-as ruga enorm din tot sufletul sa-mi elibereze cat se poate de urgend doua duplicate a celor doua carnete va implor i-mi sunt de mare ajutor .astept un raspuns negresit .

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 • REMETEA spune:

  Multumesc echipei medicale de la Institutul de Cardiologie Fundeni,sectia Cardiologie I{Prof.univ.dr.Cezar Macarie}pentru grija si responsabilitatea in exercitarea actului medical.Cu mult respect!Remetea Aneta.

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: -1 (from 1 vote)

Adaugă comentariul tău