Spiritul influențează sănătatea

body-1822459_640Atunci când ești stresat, corpul încearcă să-ți semnaleze, în diferite moduri, că există o problemă, unul dintre acestea fiind deteriorarea stării de sănătate fizică: dureri de burtă, palpitații ale inimii, insomnie, dureri de cap, dureri de spate etc. O stare mentală neprielnică poate, de asemenea, să slăbească sistemul imunitar, iar astfel răcelile pot apărea mai des. Aceste lucruri se întamplă deoarece, atunci când ești stresat, deprimat, speriat, poți uita sau neglija să ai grijă de tine.
Persoanele care au o stare de spirit echilibrată, pozitivă au și o stare fizică bună, deoarece acestea stiu cum să se lupte cu stresul și cu provocările care apar în viețile lor.
O stare de sănătate bună poate reduce sentimentul de anxietate. Diferite studii au demonstrat ca exercițiile fizice pot schimba starea de spirit, deoarece sportul stimulează producerea dopaminei în corp, iar dopamina este responsabilă cu starea noastră de bine. Dar asta nu este tot! A fost descoperit că 6 săptămâni de exerciții fizice zilnice pot diminua stările de anxietate și de depresie. Iritabilitatea este și ea diminuată prin practicarea exercițiilor fizice cu greutăți. Hipocâmpul este și el stimulat prin sport (hipocâmpul este partea creierului care se ocupă cu reținerea diferitelor lucruri din trecut. De obicei, hipocâmpul se micșorează cu vârsta și afectează funcțiile cognitive).
Atunci când un om este echilibrat, riscul de a se îmbolnăvi de cancer este mult mai mic. Sunt multe cazuri în care oamenii care fumează, de pildă, nu pățesc nimic, iar oamenii care se străduiesc să fie sănătoși sunt loviți de această boală îngrozitoare. Un factor care influențează acest lucru este nivelul de stres și felul în care acesta este ținut sub control.
Accesele de furie pot conduce la probleme cardiace, iar doar câteva ore de somn pe noapte pot încuraja stările de depresie, neatenție, iritabilitate, angoasă și tristețe. Oamenii care nu-și pot stăpâni furia sunt mai expuși, cu până la 10%, la apariția problemelor cardiace, iar cei care nu dorm suficient prezintă un risc mai mare de a intra în depresie.

Află de la DoctorAS cum îți poți îmbunătăți starea de spirit.

Adaugă comentariul tău