Slăbeşti mâncând imaginar

De cele de mai multe ori, dietele sunt un chin – pe lângă faptul că nu ai voie să mănânci ce îţi place, mai trebuie să te confrunţi cu tot felul de restricţii care devin frustrante. Problema aceasta poate fi eleiminată cu ajutorul imaginaţiei, susţin cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon.

Aceştia susţin că, gândindu-ne în mod repetat că mâncăm ceva de care ne este poftă, apetitulm poate fi diminuat. Astfel, atunci când vom avea în faţă alimentul pe care ni-l dorim atât de mult, vom mânca mai puţin. Potrivit specialiştilor citaţi, descoperirea este un punct de cotitură care schimbă vechea ipoteză potrivit căreia atunci când ne gândim la ceva ce ne dorim să mâncăm, creşte atât pofta pentru acel aliment, cât şi consumul său. Cercetătorii au aflat că, prin simplul fapt că ne imaginăm mâncând un lucru, scade apetitul pentru el.

”Aceste descoperiri sugerează că încercarea de a suprima acţiunea cuiva de  a se gândi la mâncarea preferată pentru a-i frâna apetitul este o strategie total greşită”, este de părere Carey Morewedge, profesor de ştiinţe sociale şi decizionale, conducătorul studiului.

Adaugă comentariul tău