Slăbești rapid dacă ții o sticlă de apă rece în mână când faci sport

Fitness-ul sau alergatul pe bandă nu implică în mod obligatoriu pierderea în greutate. Pentru ca exercițiile fizice să fie mai eficiente, oamenii de știință au ajuns la concluzia că atunci când faci sport este recomandat să ţii în mână o sticlă cu apă rece.

Cercetători de la Universitatea Stanford (California) au observat că păstrarea unei sticle cu apă rece în mână poate contribui la slăbire. Concret, faptul că palmele sunt reci înseamnă că în corp se stochează mai puţină căldură. Astfel, se poate face sport mai mult timp. Aceste efecte, surprinzătoare, au fost constatate la femei obeze cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani.

Experimental, ele au efectuat un program de exerciţii, cu sticle în care apa a fost mai rece sau mai caldă. Jumătate din femei au avut în mână sticle cu apă la 16 grade, iar altele, sticle cu apă la temperatura corpului, 37 grade.

După trei luni, femeile care au avut sticle cu apă rece au parcurs 1,5 mile (2,4 km) într-un timp cu 5 minute mai scurt decât celelalte şi circumferinţa taliei li s-a micşorat în medie cu 7,6 cm. Totodată, cercetătorii au constatat şi un efect pozitiv asupra ritmului cardiac.

Oamenii de știință au concluzionat că dacă se micşorează temperatura medie a unei persoane supraponderale, ea va stoca mai puţină căldură, nu va mai obosi aşa uşor şi se va simţi mai bine, putând face mai mult exerciţiu fizic.

Adaugă comentariul tău