Serviciu special pentru bolnavii de cancer

Un nou serviciu de îngrijiri numit ”proiect Dragoş” se va dezvolta în două spitale mari din Bucureşti – Institutul de Oncologie şi Spitalul de Copii ‘Marie Curie’ – pentru bolnavii de cancer. Proiectul are în vedere pregătirea asistentelor în scopul asigurării continuităţii îngrijirilor pacienţilor şi după ce sunt externaţi.

Banii pentru acest proiect în valoare de 118.000 de euro au fost daţi de Fundaţia Bristol Myers Squibb ca parte a iniţiativei pentru Europa Centrală şi de Est ‘Bridging Cancer Care’.

În cadrul acestui proiect, asistentele ajutate de un medic cu competenţe în îngrijiri paliative şi un asistent social vor face vizite la spitale şi vor lucra cu personalul instituţiei sanitare la elaborarea unui plan de îngrijire coordonat pentru pacienţi, din momentul diagnosticării până la externare şi deces. Asistentele vor putea oferi îngrijire paliativă holistică, în cazul în care starea pacientului se degradează vor da sfaturi şi vor îndruma familia. Toate serviciile sunt gratuite.

Proiectul se numeşte Dragoş de la numele unui tânăr care a murit de această boală în Marea Britanie, unde a beneficiat de un serviciu similar și al cărui tată dorește să se implice pentru a-i ajuta pe tinerii aflaţi într-o astfel de situaţie să beneficieze de servicii de cea mai bună calitate.

Adaugă comentariul tău