Se recomandă vaccinarea băieților împotriva HPV

Într-un pas important spre direcția corectă,  CDC ( Centers for Diseases Control) recomandă ca băieții, la fel ca  fetele, să fie vaccinați împotriva HPV (human papilloma virus). Se recomanda astfel ca, deopotrivă băieții și fetele la vârste de 11-12 ani să fie vaccinați împotriva virusului implicat în proporție de peste 80% în apariția cancerului de col uterin.

Infecția cu HVP se transmite fetelor prin contact sexual de la partenerii bărbați, motiv care stă la baza recomandării și pentru băieți a vaccinării. În comunicatul trimis de către CDC se face referire la responsabilitatea pe care băieții și părinții acestora trebuie să o arate față de societate prin acceptarea vaccinării. Totodată se susține încercare obținerii unei imunități împotriva virusului cât mai mare în societatea publică.   

Această vaccinare nu va fi un simplu gest altruist față de partenerele femei, ci va fi  protector și împotriva cancerului anal în cazul partenerilor care întrețin relații homosexuale.  De asemenea, vor avea, la fel ca și femeile, un factor de protecție împotriva cancerului de laringe – patologie în care, în mod frecvent, este implicat același virus.

Adaugă comentariul tău