Se poartă BIO

Pentru unii  BIO e deja un stil de viaţă. Aşa că de la alimentaţie, produse cosmetice până la îmbrăcămite unii caută ca toate produsele pe care şi le procură să fie cât mai naturale.

Nici urmă de chimicale

Să ne lămurim ce înseamnă alimente BIO. Este vorba despre produse naturale, fără conservanţi chimici, E-uri, crescute în zone ecologice, iar solul din care provin nu a fost tratat chimic.

Produsele bio-organice reprezintă cea mai nouă tendinţă în ceea ce priveşte modul de a trăi sănătos. Fie că sunt alimente bio, produse cosmetice, produse de îngrijire, de curăţenie sau suplimente nutritive, acestea sunt compuse din plante şi ingrediente organice nemodificate genetic, carora nu le-a fost adăugate în compoziţie alte produse chimice. Plantele bio se cultivă pe terenuri pe care nu a fost aplicat niciun îngrăşământ chimic.

Produsele bio sunt ambalate fără conservanţi sau alţi substituenţi chimici.

Bune pentru sănătateDespre beneficii putem să spunem că de exemplu legumele şi fructele bio sunt până la 40% mai nutritive, lactatele bio conţine cu 50-80% mai multi antioxidanţi, cerealele bio nu conţin gluten şi nu au zahăr aăaugat.

Nu putem spune că produsele BIO se găsesc cu uşurinţă, dar se găsesc. Preţurile sunt însă mult mai mari decât produsele obişnuite. În plus, au apărut magazine şi site-uri de unde îţi poţi comanda produse BIO.

Beneficiile alimentelor Bio, potrivit Biomarkt
Ouale biologice au un conţinut de lecitină mai mare.

Conţinut mai mare de lecitină.

 

Mai multe substanţe minerale şi microelemente Studii comparative dintre plantele cultivate biologic şi produse convenţionale au indicat pentru toate cele 21 de substanţe minerale şi microelemente analizate, valori semnificativ mai mari la alimentele biologice, de exemplu la cartofi şi ceapă. Diferenţe mai mari au fost gasite pentru magneziu (> 21%), fosfor (>14%) la seleniu, zinc şi crom. Toate substanţele minerale şi microelementele indicate influenţează în mod pozitiv metabolismul.

Mai multe substanţe vegetale secundare. Cantitatea de aşa-numite substanţe vegetale secundare la fructele şi legumele biologice este de >10-50% decât la alimentele similare din agricultura convenţională. Pesticidele permise şi utilizate în agricultura convenţională reprimă evoluţia acestor produse secundare ale fotosintezei, care protejeaza plantele de boli şi de dăunători. Conţinutul de caroten din ouă biologice este mult mai mare. Rezultatelor studiilor de până acum au indicat influenţe de stimulare a sănătăţii omului, cum ar fi efectul antioxidant, protecţia împotriva bolilor de inimă, ridicarea colesterolului „bun” , blocarea înmulţirii viruşilor şi a bacteriilor, prevenirea, împiedicarea şi cancerului pe orice treaptă a evoluţiei sale.

Mai multă vitamina C. În medie fructele şi legumele biologice conţin mai multa vitamina C decât alimentele crescute în mod convenţional. Printre altele există rezultate pentru varza albă, mere şi roşii. În agricultura convenţională erbicidele şi acţiunea îngrăşământului mineral pot influenţa conţinutul de vitamina C în mod negativ.

Alina Dan

Adaugă comentariul tău