Scăderea greutății în urma modificărilor de dietă ar putea elimina simptomele menopauzei

Multe dintre femei experimentează bufeurile la un moment dat înainte sau după menopauză, ca urmare a scăderii nivelurilor de estrogen .

Deși nu este pe deplin cunoscut , mecanismul de producere al acestor manifestări include o interacțiune complexă între nivelurile fluctuante de hormoni, hipotalamus – regiunea din creier care se ocupă cu reglarea temperaturii corpului, vasele de sânge și glandele sudoripare. O asociere între indicele de masă corporală și intensitatea acestor simptome a fost observată în cercetări anterioare iar specialiștii cred că țesutul adipos stochează energia pe care o disipează apoi în timpul nopții , femeile experimentând bufeuri și transpirații nocturne.

O dietă sănătoasă cu mai multe fructe, legume și fibre și mai puține grăsimi are efecte atât de slăbire cât și asupra manifestărilor vaso –motorii ale menopauzei atât de neplăcute pentru femei. În cadrul studiului, schimbarea stilului de viață și a regimului dietetic  a dus la scădere în greutate , iar femeile care au slăbit mai mult au suferit mai puține manifestări ale menopauzei.

Cuvinte cheie: , ,

Adaugă comentariul tău