Şase inamici ai tenului

Deşi ştim cu toţii că, de exemplu, să dormi nedemachiat este una dintre cele mai mari greşeli atunci când doreşti să îţi menţii un aspect tânăr al tenului, mai toţi ignorăm efectele nocive pe care le au asupra pielii unele dintre cele mai comune şi indispensabile obiecte, cum ar fi telefonul mobil. Dar nu trebuie neglijate nici cafeaua sau duşurile, pentru că şi ele pot dăuna pielii.

 

Iată mai jos câteva exemple de obiecte sau obiceiuri apparent banale care vă pot face să arătaţi mai în vârstă cu câţiva ani.

 

Şedinţele de saună în mod regulat

Sauna este bună pentru piele, pentru că o purifică deschizând porii şi permiţând eliminarea toxinelor prin transpiraţie. Însă şedinţele dese la saună pot avea efecte adverse asupra pielii, făcând-o să se lase în timp. Nu trebuie să renunţi complet la acest răsfăţ, dar este bine să îl limitezi.

 

Telefonul mobil

Vorbitul îndelungat la teleonul mobil poate avea maiu multe dezavantaje decât avantaje. Telefoanele mobile pot afecta pielea în mod negativ, cauzând puncte negre sau coşuri în zona bărbiei şi a obrajilor.. Pentru a evita ca acest lucru să se întâmple, este bine să ne ştergem cu o soluţie antibacteriană în aceste zone, de mai multe ori pe parcursul zilei.

 

Cafeaua

O conţine cafeaua antioxidanţi care previn îmbătrânirea prematură a pielii, însă ne poate dezhidrata organismul foarte rapid. Pentru a consuma în continuare acest energizant zilnic fără să dăuneze pielii, este bine să bei şi multă apă şi să eviţi sucurile cu zahăr adăugat.

 

Neglijarea problemelor de vedere

Înaintarea în vârstă ne poate slăbi vederea. Dacă nu mergem regulat la un control oftalmologic, problema se poate agrava şi duce, în plus, la apariţia ridurilor în jurul ochilor. Ai grijă să mergi anual la un control oftalmologic.

 

Fumatul pasiv

Chiar dacă nu fumezi sau ai reuşit să te laşi de fumat, ar fi bine să eviţi şi ocaziile în care te expui la fumul altora, pentru că şi astfel favorizezi formarea ridurilor şi îmbătrânirea prematură a pielii.

 

Duşurile

Se ştie că duşul prelungit nu are efecte benefice asupra pielii. Prea mult timp petrecut la duş înseamnă „curăţarea” pielii de uleiurile ei esenţiale şi, de asemenea, trebuie avute în vedere substanţele cu care este tratată apa curentă. Este recomandată limitarea timpului petrecut sub duş, dar şi achiziţionarea unui filtru pentru apă.

Adaugă comentariul tău