Cel mai mare spital privat de oftalmologie din SE Europei

Fosta clădire a Casei de Sănătate din Calea Şerban Vodă din Capitală găzduieşte, de la finalul săptămânii trecute, cel mai mare centru de oftalmologie din ţară şi singurul din regiune, Europe Eye Hospital, o investiţie de 20 de milioane de dolari.

Noul spital cu o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi asigură servicii complete de diagnosticare, chirurgie şi tratament oftalmologic la standarde europene şi va trata boli oculare precum glaucomul, traumatismele oculare, afecţiunile vitreo-retiniene şi inflamaţiile oculare, cu ajutorul unor medici cu o bogată experienţă în domeniu, dar şi al echipamentelor ultraperformante, ca de exemplu, platforma Carl Zeiss Visumax, cea mai avansată tehnologie din lume de corecţie cu laser. În Europa doar alte două clinici dispun de un astfel de aparat sofisticat de o înaltă precizie şi cu un nivel de siguranţă deosebită.

„Sperăm să vindecăm o mulţime de probleme oculare complexe la spitalul Europe Eye cu ajutorul celor mai noi tehnologii şii cu fantastica echipă de specialişti pe care o avem. De asemenea, în cadrul unităţii pediatrice dedicate vom asigura diagnosticare precoce şi tratamente pediatrice specializate”, a declarat directorul medical al Europe Eye Hospital, prof. dr. Benone Cârstocea, preşedintele Societăţii Române de Oftalmologie.

Echipa Spitalului Europe Eye este formată din 30 chirurgi – vârfuri ale oftalmologiei româneşti – asistente şi personal spitalicesc care vor asigura pacienţilor cea mai bună îngrijire din Europa.

 

Dotări

  • Spitalul dispune de o gamă largă de aparatură, ce include 2 lasere excimer Schwind Amaris şi Mel 80 Zeiss, tomograful în coerenţă optică Cirrus HD Zeiss pentru biopsia in vivo a retinei şi camera Visucam 500 pentru examinarea fundului de ochi, precum şi cele 8 săli de operaţii şi 12 cabinete de consultaţii din dotare vor permite doctorilor de la Europe Eye să diagnosticheze şi să trateze cu o mare precizie, în mod eficient, zeci de mii de pacienţi anual.
  • 30 de camere pentru pacienţi
  • 3 camere VIP
  • 4 saloane post-operatorii
  • o clinică de diagnostic şi operaţie mobilă care va ajunge în marile oraşe din România pentru a acorda examinări gratuite şi asistenţă românilor din zone defavorizate

Capacitate

  • capacitate de examinare de 600 de pacienţi pe zi
  • 30.000 de operaţii oftalmologice generale pe an
  • 25.000 de operaţii cu laser şi transplante de cornee anual

Facilităţi

O politică de subvenţionare şi gratuităţi pentru persoanele defavorizate este în curs de finalizare pentru a fi inclusă în cadrul programului naţional de asigurări de sănătate, preţurile serviciilor medicale de la Europe Eye Hospital fiind aliniate la condiţiile pieţei româneşti

Adaugă comentariul tău