Roche a încheiat un acord de colaborare cu Bristol-Myers Squibb

Roche a încheiat un acord de colaborare cu Bristol-Myers Squibb (BMS) ce își propune să evalueze siguranța și eficacitatea combinației terapeutice dintre un medicament produs de Roche și un altul produs de BMS,  pentru tratamentul pacienților cu o anumită formă de melanom metastatic, cauzată genetic.  “Am făcut progrese semnificative în tratarea melanomului metastatic și sperăm să putem îmbunătăți în continuare aceste rezultate prin combinarea acestor doi agenți care țintesc  boala în moduri diferite”, a declarat Dr. Hal Barron, Head of Global Development și Chief Medical Officer al Roche. „Suntem nerăbdători să lucrăm cu BMS în cadrul acestei colaborari unice pentru a studia noi opțiuni pentru pacienți”. În cadrul acordului, cele două companii vor evalua siguranța și eficacitatea acestei combinații terapeutice, în cadrul unor studii clinice. Aceasta este una dintre cele mai importante colaborari dintre două companii farmaceutice, ce explorează potențialul combinării celor două medicamente destinate tratamentului melanomului metastatic, cea mai agresivă și mortală formă a cancerului de piele.

„Intrăm într-o nouă era în ceea ce privește tratamentul melanomului și ne angajăm să studiem diferite combinații cu medicamente aflate în linia noastră de cercetare și dezvoltare”, a mai adăugat Barron.

Diagnosticat precoce, melanomul este, în general, o boală vindecabilă. Cu toate acestea, atunci când se răspândește în alte părți ale corpului, acesta devine cea mai agresivă și mortală formă a cancerului de piele. O persoană cu melanom metastatic are de obicei, în medie, o speranță de viață scurtă, măsurată în luni. Este de așteptat ca mai puțin de o persoană din 4 să mai trăiască un an după diagnostic și, în fiecare an, sunt înregistrate aproximativ 40.000 de decese la nivel mondial din cauza acestei boli.

În cazul a 50% dintre pacienții diagnosticați cu melanom, boala este cauzată de o mutație genetică a unei proteine ce este implicată în creșterea celulelor normale și supraviețuirea celulară. Prezența acestor mutații conduce la o creștere excesivă a celulelor și la apariția cancerului.

Adaugă comentariul tău