Riscurile bebelușilor concepuți in vitro

Bebeluşii concepuţi cu ajutorul tehnicilor de procreare asistată medical sunt mai expuşi riscurilor de malformaţii congenitale, potrivit unui studiu australian. Copiii concepuţi prin fecundaţia in vitro (FIV) clasică sau de tip ICSI, care consistă în prelevarea unui singur spermatozoid şi injectarea acestuia într-un ovul prelevat de la femeie după o inducere a ovulaţiei, prezintă rate de malformaţie mai mari, potrivit acestui studiu publicat în revista de specialitate New England Journal of Medicine, citată de Agerpres.

Pentru studiul condus de Institutul Robinson de la Universitatea australiană din Adelaide, cercetătorii au comparat 308.974 de sarcini, dintre care 6.163 rezultate din procreare artificială, care au avut loc între ianuarie 1986 şi decembrie 2002, în statul Australia de Sud. Riscul de defect la naştere pentru sarcinile obţinute în urma AMP este de 8,3%, faţă de 5,8% pentru sarcinile obţinute fără tehnici de procreare artificială. Potrivit studiului, riscul de malformaţie este de 7,2% pentru tehnica FIV şi de 9,9% pentru ICSI.

Această cercetare subliniază importanţa discutării despre acest lucru cu pacienţii, riscul de a avea un copil anormal nefiind abordat prea des de către clinicile specializate pe fertilizarea in vitro.

În fiecare an, în lume se nasc peste 3,7 milioane de copii cu ajutorul tehnicilor de procreare asistată medical.

Cuvinte cheie: , ,

Adaugă comentariul tău