Recunoaștere internațională: Prof. dr. Vlad Tica, ales vicepreşedinte al Asociaţiei Europene al Medicilor de Spital

Reprezentantul Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vlad Tica a fost ales vicepreşedinte al Asociaţiei Europene a Medicilor de Spital (AEMH) în cadrul Adunării Generale a acestei organizaţii, desfăşurată la Varna în perioada 17 – 19 mai, informează instituția.

Preşedintele AEMH a fost ales, pentru al doilea mandat, dr. Joao de Deus din Portugalia, iar vicepreşedinţi, alături de Vlad Tica, au fost aleși Thomas Zilling din Suedia și dr. Mikulas Buzgo din Slovacia.  ”Pentru mine, ca medic de spital, este extrem de importantă implicarea într-o astfel de asociaţie, preocupată de condiţia medicului de spital. Printre priorităţile AEMH se numără autonomia, autoreglementarea şi autoguvernarea corpului medical, pregătirea în specialitate şi formarea profesională continuă, o largă consultate europeană şi cu organismele europene în privinţa legislaţiei europene care ne interesează, de exemplu Directiva Europeană a Timpului de Lucru şi Directiva Europeană privind Calificările Profesionale. Aceste directive sunt în discuţie în prezent, unde AEMH are un impact semnificativ reprezentând şi interesele naţionale ale organizaţiilor membre. AEMH face parte dintre cele mai importante asociaţii europene medicale şi în permanent legătură cu celelalte”, a declarat prof. dr. Vlad Tica, potrivit comunicatului menţionat.

AEMH este o asociaţie profesională a medicilor de spital care are ca scop principal îmbunătăţirea tuturor aspectelor legate de condiţiile din spital din Europa. Asigurarea unor bune condiţii de muncă pentru doctori constituie o componentă extrem de importantă pentru calitatea actului medical şi siguranţa pacientului. AEMH apără interesele medicilor de spital, se implică în dezbaterile legate de directivele europene şi legislaţia naţională în ceea ce priveşte condiţiile de muncă, Directiva Europeană privind Timpul de Lucru, Directiva privind Serviciile în Sănătate, libera mişcare a profesioniştilor din sănătate.

 

Adaugă comentariul tău