Reacția pupilei trădează orientarea sexuală

Felul în care pupila reacţionează atunci când vedem o altă persoană trădează orientarea sexuală, conform unui nou studiu realizat de cercetători de la Cornell University .

Reacţiile pupilelor participanţilor la studiu au confirmat faptul că bărbaţii heterosexuali răspund în majoritatea cazurilor la imagini cu femei, în timp ce homosexualii şi lesbienele răspund la imagini ale persoanelor de acelaşi sex cu ei. Interesant este că pupilele femeilor ce s-au declarat heterosexuale răspund în egală măsură atât la imaginile cu bărbaţi, cât şi la cele cu femei, dar, cel puţin la nivel declarativ, acestea au susţinut că preferă totuşi să privească imagini cu bărbaţi. În consecinţă, conform studiului, toate femeile heterosexuale sunt de fapt bisexuale.

Dacă alte studii au demonstrat că ni se lărgesc pupilele atunci când vedem o persoană pe care o considerăm atrăgătoare, noul studiu indică faptul că sexualitatea fiecăruia este evidentă dacă urmărim reacţiile pupilelor.

Rezultatele experimentului au demonstrat şi că bărbaţii bisexuali sunt într-adevăr atraşi şi de femei şi de bărbaţi, o idee ce era contestată pe considerentul că bisexualitatea nu poate exista în natură şi că bărbaţii care declară că se simt atraşi şi de femei şi de bărbaţi, deopotrivă, sunt de fapt homosexuali aflaţi în plin proces interior de tranziţie psihologică spre acceptarea faptului că sunt de fapt interesaţi doar de persoanele de sex masculin.

Cei 300 de participanţi la experiment au vizionat câte 30 de secunde de imagini filmate cu bărbaţi sau femei în posturi autoerotice, iar cercetătorii le-au urmărit reacţia pupilelor.

Printre concluzii cele mai importante se numără faptul că femeile heterosexuale sunt atrase în egală măsură de bărbaţi şi de femei, această tendinţă a  femeilor de a se simţi excitate de ambele sexe  putând să aibă legătură cu compoziţia creierului lor.

Adaugă comentariul tău