Prima policlinică gratuită pentru cei foarte săraci, deschisă în Bucureşti

În Bucureşti există peste 2400 de persoane fără adăpost, declarate, iar aproximativ 100.000 de oameni nu beneficiază de asigurări medicale. Cu toate acestea, nu a existat până acum o policlinică socială care să acopere această nevoie reală.

Fundaţia REGINA MARIA, înfiinţată de Dr. Wargha Enayati şi de soţia sa, Mitra Enayati, anunţă deschiderea primei policlinici sociale gratuite adresată persoanelor defavorizate din Bucureşti. Policlinica socială REGINA MARIA va deservi cazurile sociale, inclusiv persoanele fără adăpost din toate zonele Bucureştiului şi persoanele neasigurate. Activitatea sa va fi susţinută de Reţeaua privată de sănătate REGINA MARIA şi de Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, Consiliul General al Municipiului Bucureşti prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială.

 

“O policlinică creată special pentru a veni în ajutorul persoanelor defavorizate social este visul meu şi al soţiei mele de foarte multă vreme. Credinţa Bahá’í şi, în mod special, modelul M.S. Regina Maria a României, reprezintă motivul pentru care am luptat pentru această cauză. Nu am fost însă singuri. Ne-au ajutat mulţi parteneri cărora le datorez enorm. Este vorba de: Primăria Generală a Municipiului Bucureşti dar şi voluntari persoane fizice, medici şi cadre medicale. Implicarea într-o cauză prin care îi ajutăm pe cei mai puţin norocoşi decât noi trebuie privită ca lucrul cel mai important pe care îl putem face în viaţa noastră, pentru că ajutorul pe care îl oferim altor persoane ne va aduce, în final, cea mai mare mulţumire sufletească”, a declarat Dr. Wargha Enayati, cofondator al Fundaţiei REGINA MARIA.

„Primaria va susţine întotdeauna astfel de proiecte în care obiectivul este ajutorul celor care au mare nevoie de servicii medicale. Este o iniţiativă care merită tot respectul meu şi, sper, un model de urmat pentru cei care pot face astfel de gesturi sociale” a declarat Dr. Sorin Oprescu, Primarul Capitalei.

Policlinica socială REGINA MARIA va funcţiona de luni până vineri între orele 9.00 şi 17.00 şi va oferi cele mai accesate servicii medicale precum: laborator, medicină internă, oftalmologie, cardiologie, stomatologie, ORL, dermatologie, ecografie şi mică chirurgie. Policlinica, localizată în Str. Dristor, nr. 81 – 88, Sector 3 (Rondul Baba Novac), va funcţiona cu o echipă de medici permanenţi dar şi cu ajutorul multor voluntari – medici, cadre medicale şi personal auxiliar. Desigur, ajutorul fiecărei persoane care doreşte să se dedice acestei cauze este binevenit.

 

Fundaţia REGINA MARIA a fost înfiinţată de dr. Wargha Enayati şi soţia sa, Mitra Enayati în luna august 2010. Pe lângă Policlinica socială REGINA MARIA, fundaţia oferă suport pentru un program de after-school din comuna Clinceni.

Un comentariu

 • Vacaru Marieta spune:

  Felicitari acestor oameni minunati.
  Va doresc multa sanatate si putere de munca sa ajutati cat mai multi oameni necajiti

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Adaugă comentariul tău