UPDATE Premieră mondială în lumea medicală. Transplantul cvadruplu de membre, încercare nereușită

UPDATE Premiera mondială pe care a încercat să o realizeze un spital din Turcia, de a face un  transplant al tuturor membrelor la un pacient, a fost un eșec total a anunțat Spitalul universitar Hacettepe din Ankara.

Tentativa a eșuat din cauza incapacităţii sistemului cardiovascular al pacientului de suporta un membru. Din cauza unor noi complicaţii metabolice au fost înlăturate şi celelalte trei membre. Pacientul este în prezent la terapie intensivă şi se află în stare critică – se artă în comunicatul spitalul. Grefarea celor patru membre, prezentată de spital ca o premieră mondială, a mobilizat 52 de medici. Ea a fost precedată de un prim transplant  de  faţă realizat vreodată într-un spital universitar din Turcia, la universitatea Mediteranei din Antalia (sud). În iulie 2011, o echipă spaniolă a anunţat că a realizat grefarea a două picioare, prezentată ca premieră mondială, pe un pacient care-şi pierduse membrele inferioare într-un accident. În iulie 2008, la Munchen (Germania), s-a realizat un transplant al ambelor mâini la un agricultor de 54 de ani care şi le pierduse într-un accident de muncă.

Un tânăr a primit două braţe şi două picioare după o operație efactuată de chirurigi de la Spitalul Universitar Hacettepe din Ankara şi care a durat aproape o zi, a anunţat astăzi medicul-şef al spitalului, Murat Tuncer.

Primul transplant cvadruplu de membre din lume fost efectuat de o echipă de 50 de medici și a durat 20 de ore. Operaţia a avut loc după un triplu transplant de membre nereuşit, cu două luni în urmă, la un alt spital din Antalya. Medicii de acolo au fost nevoiţi să îndepărteze un picior de la un pacient din cauza incompatibilităţii ţesuturilor. Acelaşi pacient a primit, de asemenea, două braţe.

Tuncer a afirmat că echipa sa a efectuat şi un transplant de faţă separat, vineri, a doua operaţie de acest fel realizată în Turcia în acest an.

Adaugă comentariul tău