Poluarea ne îngrașă

Creşterea nivelului de dioxid de carbon (CO2), ca urmare a schimbărilor climatice, îi face pe oameni să ia în greutate indiferent dacă au sau nu tendinţe spre obezitate. După analizele efectuate de o echipă de cercetători danezi, persoanele slabe, fără predispoziţie la îngrășare, au luat în greutate chiar mai mult decât cei supraponderali în condiţiile creşterii concentraţiei de CO2.

Datelor cercetării, efectuate printre mii de danezi, au arătat că toate persoanele investigate, indiferent de predispoziţie la îngrăşare, au luat deopotrivă în greutate în cei 22 de ani de observaţii.

De asemenea, cercetătorii danezi au colectat şi date privind greutatea a aproximativ 20.000 de animale (pisici, câini, şoareci şi maimuţe) din mai multe laboratoare de cercetare din Europa, precum şi a sute de rozătoare din mediul rural şi urban din Statele Unite ale Americii.

Toate au dovedit că în perioada de studiu , începând cu 2010, greutatea medie a acestora a crescut constant,  ceea ce relevă că există un factor de mediu unic, iar acesta este nivelul ridicat de dioxid de carbon în atmosferă.

Oamenii de știință au explicat că, de concentraţia de dioxid de carbon din aerul pe care îl respirăm, depinde echilibrul acido-bazic din sânge, care influenţează cantitatea de orexină în corp, hormonul energiei şi al apetitului.

Pentru a face față acestui factor negativ, cercetătorii ne îndeamnă să aerisim spaţiile în care locuim, să facem exerciţii în aer liber şi să consumăm suficiente legume şi fructe, care să ajute la eliminarea dioxidului de carbon în exces şi la normalizarea acidităţii din sânge.

Adaugă comentariul tău