Plasturii transdermici contraceptivi, comercializați la scară largă

Plasturii transdermici contraceptivi (Ortho Evra, Jannsen) au primit undă verde pentru comercializarea și utilizarea la scară largă. Food and drugs administration (FDA) a adus în discuție beneficiile și riscurile (în special trombembolism venos) folosirii plasturilor transdermice contraceptive. Geri D. Hewitt de la Spitalul de Obstetrică si Ginecologie al universității de stat din Ohio a votat în favoarea introducerii acestora pe piață și-a argumentat votul său spunând că riscurile la care se supune femeia în timpul acestui tratament nu diferă semnificativ de riscurile altor pastile contraceptive ce se afla deja pe piață. În plus, acest produs este unic neavând până acum corespondent valabil.

O altă membră a FDA din cadrul departamentului de obstetrică și ginecologie a universității din Chicago a votat „da” și și-a motivat votul spunând că are foarte multe paciente tinere, adolescente, pentru care această metodă este singura acceptată, comodă, care să le ferească de apariția unei sarcini nedorite.

Printre cei ce au votat cu „nu” propunearea de acceptare și promovare a produsului s-a numarăt și Richard Bockman, seful departamentului de endocrinologie a spitalului pentru chirurgie specială din New York care a spus că există numeroase alternative în domeniu, multe dintre ele cu riscuri mult mai mici ca acesta. A adăugat însă că, în cadrul subpopulației care nu acceptă alt tip de contracepție, atât timp cât cunosc beneficiile și riscurile produsului, acesta ar putea fi folosit.

Adaugă comentariul tău