Pilates, nu pastile: doctorii prescriu exerciții fizice

sportMedicii de familie recunosc că sunt atât de multe metode medicale, dar uneori, o plimbare în parc este tot ceea ce are nevoie o persoană.

Dacă medicul de famile v-ar spune sa faceți exerciții fizice în fiecare zi pentru o anumită perioadă de timp, și v-ar da scris excact ceea ce trebuie să faceți, ați urma mai cu seamă această directie în schimb dacă v-ar spune simplu, „slăbește”? Acestă „abordare pe bază de prescripție medicală”  ia amploare în Statele Unite, unde medicii de familie descoperă ca explicarea în detaliu a unui program de exerciții fizice pentru pacienți supraponderali și cu probleme de sănătate îi ajută să le urmeze.

Iată un exemplu de prescripție pentru un pacient cu diabet:

  • Frecvență: De cel puțin 3-4 ori pe săptămână
  • Intensitate: Nivel moderat
  • Timp: 30-60 de minute pe zi (toate odată, sau împărțite câteva sesiuni a câte 10 minute fiecare)
  • Tipul: Exerciții aerobice sau ritmice folosind grupele mari de mușchi (mersul pe jos, ciclism, înot).

Cei mai mulți oameni care pot fi încurajați să-și îmbunătățească sănătatea prin exerciții și dietă, fără a se baza pe medicamente scumpe, vor fi mult mult mai sănătoși și, cu siguranță, viața lor se va schimba. Prescrierea de exerciții ar putea fi cea mai bună opțiune pentru pacienți dacă medicii ar acorda mai mult timp pentru educarea și pregătirea acestora pentru activitatea fizică.

Adaugă comentariul tău