Pericolul din cel mai puternic laxativ natural. Cum ne poate îmbolnăvi ceaiul de cruşin şi ce efecte secundare are.

crusinonlineConsiderat unul dintre cele mai puternice laxative naturale, cruşinul trebuie consumat cu moderaţie, deoarece poate slăbi ogranismului. Planta care estompează senzaţia de foamne ne poate da ameţeli, senzaţie de slăbiciune şi oboseală.

Medicii spun că, dacă se procedeaza corect, cura de ceai poate ajută la hidratarea organismului, la estomparea senzaţiei de foame, precum şi la diminuarea unor boli. “Ceaiurile au efect antioxidant, revigorant, energizant şi reduc riscurile aparţiei bolilor respiratorii şi cardiace. Consumul de ceai cu efect laxativ ajută în cura de slăbire, eliminând excesul de apă, grăbind tranzitul intestinal şi echilibrând activitatea endocrină”, explică dr. Daniela Stan, medic de familie. Înainte însă de a începe să beţi ceai de cruşin, e indicat să cereţi părerea avizată a unui medic.

“Printre posibilele efecte secundare se numără: ameţeli, senzaţie de slăbiciune, oboseală, ca urmare a demineralizării organismului, tulburări ale tranzitului intestinal, crampe intestinale, tulburări ale somnului, senzaţie de uscăciune a gurii şi gâtului, stări de vomă din cauza gustului neplacut, irascibilitate. Asadar, este recomandată consultarea unui doctor sau a unui nutriţionist înainte de a începe o astfel de cură”, spune specialistul.

Cruşinul este o plantă cunoscută pentru efectele sale laxativ-purgative, dar pe lângă acestea, planta este benefică şi pentru multe alte afecţiuni. Printre proprietăţile cruşinului se numără: este un bun antiinflamator, antiviral, antibacterian şi chiar antitumoral. Utilizat singur, cruşinul poate produce dependenţă intestinală şi chiar iritaţie intestinală.

Cum se prepară corect ceaiul

Ceaiul se prepară dintr-o lingură de coajă mărunţită, opărită cu 250 g apă. Se fierbe la foc încet timp de 30 minute. Se strecoară fierbinte, iar ceaiul se bea călduţ, seara la culcare. În constipaţiile cronice se repetă doza, dimineaţa, pe stomacul gol. Veţi obţine decoct dacă peste o linguriţă de coajă se toarnă 250 ml apă clocotită; se lasă vasul acoperit 15 minute, după care timp de 15 minute se fierbe la foc scăzut. Se bea seara la culcare.

Cinci beneficii uimitoare

Detoxifică organismul. Cruşinul ajută la curăţarea organismului de toxine, la reglarea functiilor ficatului si implicit, la combaterea riscului de obezitate. Este un remediu naturist excelent chiar şi în tratarea afecţiunilor ficatului.

Aliat în curele de slăbire. Ceaiul de cruşin combate obezitatea şi tendinţa de îngrăşare, ajutând persoanele supraponderale să slăbească uşor. Se poate combina foarte bine cu flori de soc, anghinare şi păpădie, iar efectele sunt considerabile.

Reglează digestia. Substanţele active din cruşin sunt eficiente în stimularea secreţiilor biliare şi în îmbunătăţirea digestiei, pe toate planurile. Curăţă intestinele, distruge viermii intestinali, inhibă dezvoltarea bacteriei helicobacter pylori (responsabilă pentru ulcer, gastrită şi alte afecţiuni gastrice).

Previne cancerul de plămâni şi de sân.

 Cruşinul are şi proprietăţi antitumorale. Tocmai de aceea, ceaiul de cruşin este considerat un remediu profilactic împotriva cancerului de plămâni şi de sân.

Curăţă pielea. Acneele, eczemele alergice, infecţiile şi chiar psoriazisul îşi găsesc leacul în cruşin. Pentru un efect mai bun, decoctul de cruşin se poate combina cu macerat din trei-fraţi-pătaţi. Urmările se văd imediat, pielea se curăţă rapid prin eliminarea masivă a toxinelor de la nivelul sângelui şi din colon.

 

 

 

 

Adaugă comentariul tău