Osteoporoza, o boală din ce în ce mai întâlnită în România

Peste 50% din persoanele testate pentru depistarea riscului de osteoporoză, într-o campanie care a durat o lună, au fost identificate cu modificări ale mineralizării osoase, ceea ce reprezintă un risc important de osteoporoză.
Testările s-au desfăşurat pe un număr de 2.837 persoane, în farmacii din Capitală şi alte 21 oraşe din ţară.
Osteoporoza, afecţiune scheletală sistemică în care pierderea de masă osoasă şi deteriorarea micro arhitecturii osului predispun la apariţia fracturilor, afectează atât populaţia feminină în perioada menopauzei, cât şi populaţia vârstnică de peste 70 ani, soldându-se cu creşterea morbidităţii şi mortalităţii. Designul terapiilor anti-osteoporotice actuale, aplicate individualizat, le face extrem de eficace în prevenţia fracturilor, atunci când sunt aplicate la timp şi corect, îmbunătăţind semnificativ calitatea vieţii individului afectat.

Rezultatele obţinute la finalul acestei campanii reprezintă un semnal de alarmă în privinţa evoluţiei acestei boli şi importanţei diagnosticării ei. Cea mai gravă complicaţie asociată osteoporozei este fractura de şold, cu un impact puternic asupra calităţii vieţii .

Numărul estimat de fracturi de şold în 2009, în România, era de 18.400.

Adaugă comentariul tău