Orientarea sexuală se ghicește de la prima întâlnire

Uneori este suficientă o privire pentru a descoperi preferinţele sexuale ale oamenilor întâlniţi în cale, deoarece fiinţa umană are capacitatea ce-i permite să spună dacă cineva este homosexual sau nu. Instinct sau nu, prima impresie este de multe ori cea corectă, în orice caz, măcar în ceea ce priveşte orientarea sexuală, după susţine un studiu recent, realizat la Universitatea Washington.

Până să ajungă la aceste concluzii, cercetătorii le-au cerut participanţilor la experiment să ghicească orientarea sexuală a unor oameni, doar uitându-se o clipă la o fotografie înfăţişând faţa lor. În două treimi din cazuri, ei au reuşit să stabilească corect dacă o femeie este lesbiană sau heterosexuală. În ceea ce-i priveşte pe bărbaţi, coeficientul a fost de 57% din cazuri.

La experiment au luat parte 129 de studenţi, fiecare trebuind să se uite la 96 de fotografii alb-negru, cu femei şi bărbaţi homosexuali şi heterosexuali. Persoanele fotografiate nu erau machiate, nu aveau ochelari sau alte accesorii care ar fi influenţat alegerea participanţilor. Pozele erau prelucrate în aşa fel încât să nu se vadă felul în care era aranjat părul.

Studiul, apărut în versiunea online a Public Library of Science, sugerează că toţi suntem înclinaţi să apreciem inconştient preferinţele sexuale ale oamenilor întâlniţi,acest lucru fiind valabil  mai ales cele mai tinere generaţii. Persoanele mai în vârstă sau din culturi diferite au crescut şi s-au dezvoltat într-o societate în care homosexualitatea era un subiect tabu, aşa încât le este mai greu să descifreze semnele ce permit ghicirea preferinţelor sexuale ale oamenilor .

Adaugă comentariul tău