Orgasmul vine şi când nici nu te gândeşti

Orgasmul la femei nu este neapărat o experienţă legată de activitatea sexuală, pentru că femeile pot avea trăiri erotice intense chiar şi în timp ce fac exerciţii fizice – transmite Daily Mail.
Unele femei au susţinut că au avut orgasm în timp ce ridicau greutăţi sau făceau exerciţii abdominale.
Datele adunate de cercetători indică faptul că exerciţiile abdominale sunt cele mai asociate cu orgasmul la femei în alte condiţii decât cele de raport sexual. Dintre femeile care au declarat că au avut orgasm în afara rapoartelor sexuale, 51,4% au spus că trecut prin această stare în timp ce făceau abdomene, 15,6% în timp ce ridicau greutăţi, 11% în timpul unor exerciţii de yoga, 9,3% la cycling, 7,2% în timpul alergării, iar 4,6% chiar în timp ce făceau drumeţii.
Acest studiu a fost realizat pe baza interviurilor oferite de câteva sute de femei cu vârsta între 18 şi 63 de ani. Numai puţin de 370 dintre acestea au precizat că au trecut prin cel puţin un episod orgasmatic, fără a susţine raporturi sexuale.
De asemenea, foarte interesant este faptul că aceste femei nu aveau niciun fel de fantezii erotice în timp ce făceau respectivele exerciţii fizice, a anunţat Debby Herbenick, coordonatoarea cercetării.

Studiul, publicat în ultimul număr al revistei Sexual and Relationship Therapy, nu a determinat însă care este frecvenţa producerii acestor orgasme în afara raporturilor sexuale.

Adaugă comentariul tău