Orele suplimentare la locul de muncă cresc riscul de criză cardiacă

Zilele de lucru prea lungi sunt considerate un risc major pentru o criză cardiacă, se arată într-un studiu desfăşurat de cercetători de la University College din Londra – relatează passionsante.be.

Oamenii de ştiinţă au demonstrat că cine lucrează peste 11 ore pe zi – trei ore mai mult decât programul „normal” – riscă cu 67% mai mult să fie victima unei crize cardiace, fatale sau nu. Aşadar, cercetătorii apreciază că „orele suplimentare, dincolo de o anumită durată a timpului de lucru, trebuie să fie considerate un factor semnificativ de risc cardiac”.

Cercetarea s-a realizat timp de 10 ani pe un eşantion de  pe circa 7.000 de funcţionari, cu vârste cuprinse între 39 şi 62 de ani. Scopul studiului a fost analizarea unei eventuale legături între timpul de lucru şi riscul de a avea o criză cardiacă. El s-a desfăşurat pe un grup de „salariaţi cu risc scăzut”, ceea ce înseamnă că rezultatele ar putea fi şi mai semnificative în cazul unor meserii care presupun un mare efort fizic sau stres ridicat.

Adaugă comentariul tău