Obezitatea se moşteneşte

Obezitatea infantilă începe înainte de naştere sunt de părere oamenii de ştiinţă britanici, care au studiat nivelurile de grăsime la bebeluşii  născuţi din mame supraponderale – relatează 7sur7.be. Cercetarea evidenţiază pentru  prima dată legătura directă între greutatea mamei şi cea a copilului şi demonstrează că, copiii născuţi de mame prea grase au straturi de grăsime în jurul abdomenului comparabile cu cele ale adulţilor de 50 de ani.

Situaţia creează pentru bebeluşii obezi o predispoziţie pentru boli  cardiace, diabet, astmă şi fragilitatea oaselor. Potrivit studiului, în prezent o femeie însărcinată din trei este supraponderală, ceea ce face să crească şi riscurile legate de sarcină, care pot duce până la moartea mamei sau a bebeluşului.

Cercetarea  s-a desfăşurat pe 54 de băieţi şi 51 de fete. La  31 de bebeluşi s-a descoperit că grăsimea din jurul abdomenului era proporţională cu obezitatea mamei. “ Acest lucru arată cât de sensibil este bebeluşul la mediul din uter şi cum pot apărea anumite efecte pe termen lung chiar înainte de naştere” –  a declarat coordonatorul studiului, profesorul Neena Modi.

Cuvinte cheie: , , ,

Adaugă comentariul tău