Obezitatea nu e asociată cu performanțe școlare scăzute

Obezitatea nu este asociată  cu performanțe școlare scăzute, conform unor date obținute de specialiștii care au folosit  o combinație de metode statistice și informații genetice. Studiile anterioare au arătat că copiii obezi erau mai predispuși să nu se descurce bine la școală.

Specialiștii au vrut să vadă dacă acest lucru se datorează obezității sau unor alți factori asociați cu aceasta. Ei au folosit informații preluate de la 4.000 de copii inclusiv date despre ADN-ul acestora.

Folosind 2 markeri genetici asociați cu obezitatea, ei au fost capabili să identifice copii care aveau o predispoziție mai mare de  deveni obezi. Au aflat că într-adevăr copiii cu obezitate aveau rezultate mai slabe la școală dar acest lucru nu se datora obezității ci altor factori ,care afectează atât greutatea cât și performanța școlară ( de ex o situație socio-economică precară).

Această descoperire sugerează că  nu trebuie neglijați acei factori  negativi care pot influența mai multe aspecte ale vieții copiilor precum sănătatea capacitatea de învățare.

 

Adaugă comentariul tău