Obezitatea la copii duce la hipertensiune

Ultimele date despre hipertensiunea la copii culese în SUA în  perioada 1997- 2006, arată că numărul spitalizărilor pentru această afecțiune s-a dublat pe parcursul anilor, iar costurile sunt de asemenea foarte mari.

Unul dintre miturile cu privire la această afecțiune este că hipertensiunea este o boală a adulților, dar valul de obezitate cu care se confruntă America a dus la explozia numărului de cazuri de copii afectați de creșterea tensiunii arteriale. Contrar a ceea ce se mai crede încă, copii pot avea hipertensiune arterială și  fără o cauza determinantă – hipertensiune esențială.

În prezent studiile arată că adulții cu hipertensiune ar fi putut avea această afecțiune încă din copilărie doar că nimeni nu i-a acordat atenție.

Specialiștii atrag atenția că hipertensiunea în rândul copiilor este o boală gravă, care se însoțește în momentul depistării în 30 % din cazuri, de afectarea altor organe(în special rinichii, vasele de sânge și ventricul stâng al inimii).

Obiectivele medicilor constau în prevenirea, detecția, și tratamentul adecvat acestei afecțiuni iar noile studii arată că nu li se  mai permite să aștepte: costurile ulterioare de tratament și spitalizare sunt foarte mari iar pacienții copii pot suferi complicații majore.

Cuvinte cheie: , ,

Adaugă comentariul tău