Cafeina inhalabilă, un nou supliment alimentar

Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) examinează un nou concept de supliment alimentar, cafeina inhalabilă, care este distribuită în mici recipiente de dimensiunile unui ruj, pentru a determina dacă prezintă riscuri pentru consumatori.

Cafeina inhalabilă, distribuită sub numele de AeroShot, a apărut pe piaţa americană la sfârşitul lunii trecute, în Massachusetts şi la New York, dar este, de asemenea, disponibilă şi în Franţa. Consumatorii de cafeină îşi introduc în gură un capăt al micuţului recipient şi inhalează o pudră fină ce se dizolvă aproape instantaneu.

Fiecare recipient de AeroShot conţine şi vitamina B, pe lângă 100 de grame de pulbere de cafeină – corespondentul concentraţiei de cafeină dintr-o cană mare de cafea.

Inventatorul dispozitivului AeroShot, profesorul David Edwards, de la Universitatea Harvard, susţine că acest produs nu prezintă riscuri pentru sănătate şi nu conţine taurină sau alţi aditivi folosiţi de obicei pentru a mări efectul cafeinei din băuturile energizante.

AeroShot nu a avut nevoie de aprobarea FDA înainte să apară pe piaţă pentru că a fost prezentat sub forma de supliment alimentar, însa FDA a  fost solicitat să verifice totuşi acest produs, existând îngrijorări cu privire la consumul acestuia de către adolescenți.

Adaugă comentariul tău